Uit het leven van een kandidaat-notaris

“De work-life balance is hier in Twente gewoon beter”

Sinds 2008 werk ik bij KienhuisHoving. Als kandidaat-notaris ben ik gespecialiseerd in Ondernemingsrecht. Daarbij adviseer ik vanuit een onafhankelijke rol over het inrichten van private samenwerkingsverbanden, zoals bv’s, stichtingen, verenigingen en andere rechtspersonen.

Frank RöbenNa mijn studie ben ik in 2005 eerst in Amsterdam gaan werken als kandidaat-notaris. Drie jaar later besloten mijn vrouw en ik om in het oosten van het land te gaan wonen omdat wij het leven hier prettiger vinden dan in de Randstad. De work-life balance is hier gewoon beter. Bovendien doet KienhuisHoving in kwaliteit zeker niet onder voor kantoren die gevestigd zijn op de Zuidas in Amsterdam of op het Weena in Rotterdam.

Er was bij mij weinig twijfel naar welk kantoor ik zou willen overstappen, want KienhuisHoving is in mijn ogen de nummer 1 in deze regio. Het kantoor heeft een goede reputatie in het hele land en er zijn veel specialisaties te vinden, wat mij persoonlijk erg aanspreekt. Mijn eigen specialisatie Notarieel Ondernemingsrecht past daar prima tussen. Daarnaast is de studentenstad Enschede de afgelopen jaren steeds bruisender geworden; het aantal studenten stijgt en ook de binnenstad is op veel plekken vernieuwd; denk aan een nieuw theater, nieuwe hotels, et cetera. Wij wonen op loopafstand van de binnenstad van Enschede; dat maakt het leven hier aangenaam.

Het werk dat ik doe voor start-ups noem ik vaak ‘positief recht’. Ik krijg er veel energie van als mensen iets willen beginnen en bezig zijn met iets leuks. Dat ik ze echt verder kan helpen, vind ik geweldig. Ook in de volgende levensfase kan ik iets betekenen voor deze bedrijven, want ik help ook zogenoemde scale-ups graag verder. Daar komt heel wat bij kijken, wat het voor mij extra leuk maakt.

Als beginneling met een jaar of 3 à 4 ervaring krijg je bij KienhuisHoving al vrij snel je eigen praktijk. Je kunt altijd rekenen op de hulp van een vennoot, maar je werkt wel zelfstandig aan de dossiers. Daar moet je wel een bepaald type voor zijn; bevlogen, enthousiast om te werken in het recht en kundig genoeg om complexe materie begrijpelijk over te brengen. Als een persoonlijke scout begeleid je ondernemers van A naar B en ontzorg je ze helemaal. Ik voel me bevoorrecht deze vertrouwensrol als (kandidaat-)notaris te vervullen.