Uit het leven van een advocaat-stagiaire

"Als advocaat-stagiair word ik overal bij betrokken."
Laura Huijsman website profiel

Mijn interesse voor de advocatuur is mede ontstaan door ervaringen die ik heb opgedaan als stagiaire in het kader van mijn opleiding HBO-Rechten aan de Hanzehogeschool Groningen.

Na het afronden van mijn master Nederlands Recht (specialisaties Ondernemingsrecht en Privaatrecht) aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik een open sollicitatie gestuurd naar KienhuisHoving. Het profiel van KienhuisHoving sprak me erg aan. Niet alleen werken bij KienhuisHoving circa 40 advocaten met ieder hun eigen specialisme, ook worden vanuit KienhuisHoving College cursussen georganiseerd om van alle juridische actualiteiten op de hoogte te blijven.

Nadat ik enkele maanden in dienst ben geweest als juridisch medewerker ben ik in augustus 2020 beëindigd als advocaat en ben ik in diezelfde maand van start gegaan met de Beroepsopleiding Advocaten. Momenteel werk ik binnen de sectie Ondernemingsrecht en de sectie Huurrecht.

De werkzaamheden als advocaat-stagiaire zijn zeer divers. De ene dag schrijf je een advies of interne memo en voer je een jurisprudentie-/literatuuronderzoek uit, de andere dag ga je met een collega mee naar een externe bespreking. Naarmate de opleiding vordert, krijg je steeds meer vrijheid om dossiers zelfstandig op te pakken.

Vaak wordt de werkweek afgesloten met een vrijdagmiddagborrel in Bouke’s Corner. Daarnaast kan je lid worden van één van de commissies binnen KienhuisHoving of samen met collega’s meelopen tijdens een hardloopwedstrijd in de regio. Kortom, naast hard werken is er ook voldoende tijd voor ontspanning.