KienhuisHoving-Academy KienhuisHoving-Academy
Website
KienhuisHoving-Academy

Uit het leven van een advocaat-stagiaire

"Als advocaat-stagiair word ik overal bij betrokken."

Al tijdens de studie heb ik kennis gemaakt met KienhuisHoving advocaten en notarissen! De eerste kennismaking was tijdens de Juridische Bedrijvendag Nijmegen in 2015. Bij de workshopronde en borrel kreeg ik een goed beeld en werd ik erg enthousiast over het kantoor.

Gedurende mijn studie heb ik stage gelopen bij een bank, maar ik had nog niet eerder kennis gemaakt met de advocatuur. Ik besloot na mijn afstuderen bij KienhuisHoving te solliciteren voor een student-stage en een juridisch medewerkerschap. Tijdens mijn stage werd mijn enthousiasme bevestigd. De werkzaamheden en de prettige werksfeer gecombineerd met de no-nonsense mentaliteit bevielen mij erg goed.


Nelleke JansSinds maart 2017 ben ik werkzaam als advocaat-
stagiaire op de afdeling Ondernemingsrecht, en meer in het bijzonder binnen de sectie Banking & Finance daarvan.

De afdeling Ondernemingsrecht houdt zich bezig met zowel de adviespraktijk als de procespraktijk. De onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn zeer divers. Het ene moment is een team aan het knallen voor de deadline van een overname, het volgende moment moet een advies worden geschreven over hoe een impasse tussen de aandeelhouders van een vennootschap kan worden opgelost.

De sectie Banking & Finance houdt zich met name bezig met vraagstukken waarbij de Wet financieel toezicht van toepassing is. Banking & Finance adviseert bijvoorbeeld over vraagstukken bij rentederivaten en andere financiële producten, of over de onrechtmatige opzegging van een kredietrelatie door de bank. Daarnaast zijn wij natuurlijk ook betrokken bij het opstellen en uitonderhandelen van allerlei financieringsstructuren en daarbij behorende documentatie.

Als advocaat-stagiaire word ik bij alle aspecten van een zaak betrokken. Zo ga ik mee naar zittingen, mag ik procederen en ben ik aanwezig bij (telefonische) besprekingen. De werkzaamheden verschillen per dag van het schrijven van processtukken, tot het doen van een jurisprudentieonderzoek voor de onderbouwing van een zaak. Daarnaast stimuleert het kantoor dat je een eigen netwerk opbouwt in de regio. Zo zijn er diverse netwerkbijeenkomsten waar ik met regelmaat naartoe kan gaan. Deze bijeenkomsten vormen een leuke aanvulling op de reguliere werkdagen.

Naast het werk is er binnen KienhuisHoving ook tijd voor ontspanning. Zo worden er bijvoorbeeld wekelijks borrels georganiseerd, jaarlijks een familiedag, tweejaarlijks een kantoor-uitje en gaan we om het jaar met het kantoor op wintersport. Het werk, de leuke collega’s en de nevenactiviteiten maken dat het werken bij KienhuisHoving heel erg goed bevalt.

KienhuisHoving biedt mogelijkheden om binnen het kantoor te groeien dankzij een goede opleiding en een veelzijdigheid aan specialisaties. Wil je meer weten over het kantoor en informeel kennismaken? Neem dan gerust contact met mij op!

Share on