Uit het leven van een advocaat-stagiaire

"Als advocaat-stagiair word ik overal bij betrokken."
Astrid Kiewiet website profiel

Al tijdens de studie, in de bachelor fase, heb ik kennis gemaakt met KienhuisHoving advocaten en notarissen. Gedurende de Juridische Bedrijvendag in Nijmegen kreeg ik een goed beeld van het kantoor en werd ik enthousiast.

Ik besloot na het afronden van mijn twee masters een open sollicitatiebrief te schrijven naar het kantoor. Naar aanleiding daarvan mocht ik in februari 2018 starten als juridisch medewerker binnen de sectie Gezondheidsrecht. In januari 2019 ben ik vervolgens beëdigd als advocaat-stagiaire.

Binnen de gezondheidszorg bestaat een veelvuldigheid aan wet- en regelgeving. De afdeling Gezondheidsrecht houdt zich bezig met zowel de advies- als de procespraktijk. Als advocaat-stagiaire word ik bij alle aspecten in een dossier betrokken. Ik neem bijvoorbeeld deel aan (telefonische) cliëntbesprekingen en zittingen.

De werkzaamheden verschillen per dag van het schrijven van adviezen en processtukken, tot het uitvoeren van een jurisprudentie- en literatuuronderzoek. Daarnaast schrijf ik blogs over actuele thema’s in de zorg en plaats deze op de social media kanalen. Om het netwerk in de regio uit te breiden, bezoek ik ook diverse netwerkbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten vormen een leuke aanvulling op de reguliere werkdagen.

Naast het werk is er binnen KienhuisHoving ook tijd voor ontspanning. Zo worden er bijvoorbeeld wekelijks borrels georganiseerd, vindt jaarlijks een familiedag plaats, is er tweejaarlijks een kantoor-uitje en gaan we om het jaar met het kantoor op wintersport.

KienhuisHoving biedt mogelijkheden om binnen het kantoor te groeien dankzij een goede opleiding en een veelzijdigheid aan specialisaties. Wil jij meer weten over het kantoor en informeel kennismaken? Neem dan gerust contact met mij op!