KienhuisHoving-Academy KienhuisHoving-Academy
Website
KienhuisHoving-Academy

Stages

Studeer je Nederlands recht of notarieel recht en zit je in de fase voor je scriptie? Dan is een studentstage bij KienhuisHoving een goede manier om kennis te maken met de advocatuur of het notariaat.

Tijdens deze stage bieden wij je aan de hand van relevante werkzaamheden een goede blik op de praktijk. Je draait gedurende zes tot acht weken volledig mee in de organisatie. Uiteindelijk leer je immers het meeste in de praktijk. Daarom kiezen we er vaak voor om je het gewoon te laten doen. Natuurlijk begeleiden we je daarbij. Je deelt een kamer met een advocaat of (kandidaat-)notaris. Die staat je dagelijks met raad en daad bij.

KienhuisHoving leaflet

Er is wekelijks overleg binnen je eigen praktijkgroep en met kantoorgenoten van andere praktijkgroepen met wie je aan zaken werkt. Zo maak je kennis met verschillende manieren van werken en kun je je eigen stijl ontwikkelen. Verder neem je deel aan besprekingen en ga je mee naar zittingen, indien je stage loopt binnen de advocatuur.

Werk je binnen het notariaat, dan kun je ‘meedraaien’ bij het passeren van aktes. De stage wordt afgesloten met een beoordeling. Uiteraard ontvang je ook een stagevergoeding en proberen wij (kosteloze) huisvesting voor je te regelen.

Als je geïnteresseerd bent in een studentstage kun je, bij voorkeur per e-mail, een brief met cv en een overzicht van je studieresultaten sturen naar Monique Driezen, e-mail: monique.driezen@kienhuishoving.nl of per post: Postbus 109, 7500 AC Enschede.

Als we je uitnodigen voor een gesprek willen we graag weten naar welke praktijkgroep en vestiging jouw voorkeur uitgaat. We proberen dan met deze wensen rekening te houden. Gedurende de zes tot acht weken stage moet je minstens vier dagen per week beschikbaar zijn.

'Een dag uit het leven van'

Lisette Hesselink,
advocaat-stagiaire
Arbeidsrecht  


Joost van Ruiven,
advocaat Arbeidsrecht, Civiel Milieurecht
en Contracten- en Aansprakelijkheidsrecht