Stages

Studeer je Nederlands recht of notarieel recht en zit je in de fase voor je scriptie? Dan is een studentstage bij KienhuisHoving een goede manier om kennis te maken met de advocatuur of het notariaat.

Als je ervoor kiest om bij ons je stage te volbrengen, kom je bij een volwassen en ambitieus kantoor van formaat. Je combineert daarmee het beste van twee werelden. Je krijgt alle ruimte om professioneel te groeien, te leren en een positie te verwerven. Tegelijkertijd beland je in een werk- en woonomgeving die stimuleert, vermaakt en ontspant.

Werkzaamheden

Tijdens deze stage bieden wij je aan de hand van relevante werkzaamheden een goede blik op de praktijk. Je draait gedurende zes tot acht weken volledig mee in de organisatie. Uiteindelijk leer je immers het meeste in de praktijk. Daarom kiezen we er vaak voor om je het gewoon te laten doen. Natuurlijk begeleiden we je daarbij. Je deelt een kamer met een advocaat of (kandidaat-)notaris. Die staat je dagelijks met raad en daad bij.

Er is wekelijks overleg binnen je eigen praktijkgroep en met kantoorgenoten van andere praktijkgroepen met wie je aan zaken werkt. Zo maak je kennis met verschillende manieren van werken en kun je je eigen stijl ontwikkelen. Verder neem je deel aan besprekingen en ga je mee naar zittingen, indien je stage loopt binnen de advocatuur. Werk je binnen het notariaat, dan kun je ‘meedraaien’ bij het passeren van aktes. De stage wordt afgesloten met een beoordeling.

Na het werk

Hard werken is één, maar we geloven ook in een goede balans tussen werk en ontspanning. Op kantoor vind je dat in onze 'Bouke's corner', misschien wel de bruinste kroeg van het oosten. Iedere vrijdagmiddag is het daar 'Happy Hour'. Samen een drankje drinken en ondertussen strijden aan de tafeltennis- of voetbaltafel.

Bovendien is er genoeg gezelligheid in studentenstad Enschede. Uitgaan, terrasjes en restaurants, bioscopen en theater, voor een beetje bruisend centrum hoef je echt niet naar de randstad!

Vergoeding

Uiteraard ontvang je ook een stagevergoeding. Bovendien beschikken wij over een ingericht appartement, gelegen op het terrein van de Universiteit Twente, op 15 minuten loopafstand van ons kantoor en goed te bereiken met het openbaar vervoer. Gedurende je stage kun je kosteloos gebruik maken van het appartement.

Podcast

En wil je meer weten over ons kantoor? Luister dan deze podcast, speciaal voor studenten. In deze aflevering vertellen Ilse van der Woude, Astrid Kiewiet en Vincent de Groot hoe het is om te werken bij KienhuisHoving. Megan Kienhuis vertelt hoe het is om stage te lopen bij KienhuisHoving.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in een studentstage? Neem dan contact op met Alide Eillert.

Als we je uitnodigen voor een gesprek willen we graag weten naar welk specialisme jouw voorkeur uitgaat. We proberen dan met deze wensen rekening te houden. Gedurende de zes tot acht weken stage moet je minstens vier dagen per week beschikbaar zijn.

Daarnaast kun je alvast kennis met ons maken op diverse beurzen en evenementen.

'Een dag uit het leven van'

Foto Laura Huisman
Laura Huijsman
advocaat-stagiaire
Ondernemingsrecht en Huurrecht

Foto Anna Tenhagen
Anna Tenhagen
kandidaat-notaris
Ondernemingsrecht

Foto Joost van Ruiven
Joost van Ruiven,
advocaat Arbeidsrecht,
Civiel Milieurecht en Contracten- en Aansprakelijkheidsrecht