KienhuisHoving-Academy KienhuisHoving-Academy
Website
KienhuisHoving-Academy

German Desk

KienhuisHoving German DeskDe German Desk van KienhuisHoving biedt ondersteuning aan bedrijven bij het grensoverschrijdend opereren. In het bijzonder tussen Nederland en Duitsland en andersom. Hoe kunnen wij u daarbij behulpzaam zijn?

Voor Nederlandse bedrijven

Wij zijn vaak een eerste aanspreekpunt voor Nederlandse bedrijven die in Duitsland zaken (gaan) doen, een geschil hebben, werknemers in dienst hebben of bijvoorbeeld een vestiging willen oprichten. Daarbij adviseren wij uitsluitend op basis van het Nederlandse recht. Wij kunnen de veel voorkomende vragen signaleren en tijdig doorverwijzen binnen ons internationale netwerk van Duitse advocaten- en accountantskantoren. Ook fungeren wij door onze kennis van taal-, cultuur- en rechtsverschillen veelal als een aanspreekpartner voor de Duitse adviseur.

Voor Duitse bedrijven

Daarnaast biedt de German Desk ondersteuning aan Duitse en Duitstalige bedrijven die zaken (gaan) doen in Nederland. De medewerkers van de German Desk zijn allen volledig tweetalig en spreken vloeiend Nederlands en Duits. Taalproblemen zijn dan ook geen issue. Vertalingen kunnen in-house worden opgesteld. Wij hebben jarenlange ervaring met het Duitse zakenleven, de cultuur en de rechtsverschillen.

Wat kunnen wij u bieden?

Bij ons kunt u onder meer terecht voor vragen over:

  • werknemers;
  • koopovereenkomsten met buitenlandse partijen;
  • internationale fusies en bedrijfsovernames;
  • agentuur-, distributie- en franchiseovereenkomsten;
  • huurovereenkomsten;
  • bestuursrechtelijke kwesties;
  • merken, octrooien, cloud computing, privacy en andere ICT aspecten;
  • geschillen met Duitse en Duitstalige partijen;
  • het vertalen van juridische documenten in het Duits.

Het German Desk team begeleidt en ondersteunt u graag bij al uw vragen, geschillen en uitdagingen.

Lidmaatschappen

Wij zijn lid van de volgende Duits-Nederlandse organisaties:

Diro DIRO, een internationaal samenwerkingsverband van advocaten- en notariskantoren in diverse Europese landen.

 

 

DNHK De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

D-NL Business House

 D-NL Business House

 

 

Seminars voor Duits-Nederlandse Handelskamer in Duitsland

Ook in 2019 verzorgen wij weer seminars voor de Duits-Nederlandse Handelskamer in Duitsland. 

Op maandag 8 april 2019 waren wij partner van de HollandTag 2019 in Duisburg, Gebläsehallenkomplex van het Landschaftspark Duisburg-Nord. Wij waren aanwezig met een stand op de informatiemarkt. Het was een zeer interessante en goed bezochte dag.

Op 6 mei 2019 (in Essen)  verzorgden Armelle Tesson, Arjen Westerdijk en Matthijs van Rozen een seminar over 'de positie van de bestuurder'. Voor meer informatie klikt u hier.

Op 29 maart 2019 organiseerde de DNRV een seminar met als thema: 'Happy birthday AVG! - ervaringen in Duitsland en Nederland na (bijna) 1 jaar AVG'. Dit seminar vond plaats in het Rock'n'Pop Museum in Gronau. Meer informatie vindt u hier. Ook hier waren wij aanwezig.

Op 11 november 2019 geven Kristina Adam, Herbert Heidkamp en Matthijs van Rozen een lezing over 'Kreditrecht im grenzüberschreitenden Gebiet' in Münster, in samenwerking met Streitbörger PartGmbH.

Samenwerking KienhuisHoving - WTC Twente

KienhuisHoving  is al jaren lid van de WTC Twente Business Club. Met enige regelmaat bezoeken kantoorgenoten (veelal van de German Desk) bijeenkomsten, bedrijfsbezoeken etc. KienhuisHoving en WTC Twente hebben nu een samenwerkingsovereenkomst voor een aantal jaren gesloten. Ons kantoor wordt daarmee officieel Partner van WTC Twente. Lees verder

Op 5 november 2018 verzorgen Arjen Westerdijk en Kristina Adam een 'Inspiratiesessie sluitende contracten' bij het WTC. Voor meer informatie en aanmelden klikt u hier.

Internationaal spreekuur

Internationaal ondernemen is voor de ene ondernemer een uitdaging en voor de andere een onzekere factor. Welke praktische vraagstukken, kansen en valkuilen komt u tegen op het internationale pad en wie kunt u inschakelen om deze reis tot een succes te maken? Een team van internationale specialisten staat elke eerste vrijdag van de maand voor u klaar om uw vragen op fiscaal en juridisch gebied en op het gebied van handel en entreestrategie in verband met internationaal ondernemen te beantwoorden. Het team bestaat uit specialisten van KroeseWevers Accountants en Belastingadviseurs, KienhuisHoving advocaten en notarissen, alsook uit experts van Rechtsanwaltskanzlei Bierschenk, Hagemann & Kollegen, de Unternehmerberatergruppe Heisterborg International, de Volksbank Gronau-Ahaus eG en van het WTC Twente. Meer informatie

In de mediaWirtschaft Aktuell

Kontaktpersoon

Petra Stickel

Meer informatie

Onze Duitstalige website

Specialisten

mr. H. (Hendrie) Aarnink

Advocaat (partner)
Expertises: financiering & zekerheden, (bestuurders)aansprakelijkheid, herstructurering / doorstart, (grensoverschrijdende) insolventie, faillissementscurator

mr. K.C. (Kristina) Adam, LL.M.

Advocaat
Expertises: German Desk, Duitstalige praktijk, verbintenissenrecht, internationaal contractenrecht, internationaal privaatrecht, agentuur, distributie, franchise, Weens Koopverdrag

H.A.J. (Herbert) Heidkamp, bc.

Juridisch medewerker
Expertises: Commercieel vastgoedrecht, bedrijfsovername, herstructureringen (waaronder fusie en splitsing van ondernemingen)

mr. R.P. (Rob) Mollema, bc.

Notaris (partner)
Expertises: Ondernemingsrecht (overnames, begeleiding aan- en verkooptrajecten van ondernemingen, ontvlechtingen, herstructureringen, fusies en splitsingen, aandeelhoudersovereenkomsten) en Commercieel Vastgoedrecht (advisering woningcorporaties, aan-, verkoop- en leveringsbegeleiding bij vastgoedprojecten, begeleiding binnenstedelijke herontwikkelingen, splitsing in appartementsrechten, opstellen koopovereenkomsten, opstellen koop- aannemingsovereenkomsten)

mr. M.W.L. (Matthijs) van Rozen

Notaris (partner)
Expertises: German Desk, grensoverschrijdende fusies, governance, samenwerkingen, overnames en participaties
Share on