KienhuisHoving-Academy KienhuisHoving-Academy
Website
KienhuisHoving-Academy

Milieurecht

Civiel Milieurecht en Publiekrechtelijk Milieurecht, wat is het verschil? En wat kunnen wij voor u betekenen?

Civiel milieurecht

De civielrechtelijke milieurechtpraktijk richt zich op onder meer bodemverontreiniging. De werkzaamheden op het gebied van civielrechtelijke milieuaansprakelijkheid bestaan uit advisering bij koop en verkoop van verontreinigde terreinen, bij de herontwikkeling van verontreinigde locaties, de opstelling van contracten waarin de risico's van - en de aansprakelijkheid voor - bodemverontreiniging worden geregeld.

Publiek milieurecht

De werkzaamheden op het terrein van het publiekrechtelijke milieurecht bestaan onder meer uit het begeleiden van ondernemingen bij de indiening van een milieuvergunningaanvraag of van een verzoek tot wijziging van vergunningvoorschriften. Daarnaast voeren wij bestuursrechtelijke procedures in het geval van bezwaar tegen bijvoorbeeld geluid- of stankoverlast, veroorzaakt door een onderneming. Wij voeren ook procedures tegen - of wij begeleiden - handhavend optreden door de overheid tegen milieuovertredingen.

Onze cliënten

Onze cliënten zijn (semi-)overheden, projectontwikkelaars, bouw- en aanneembedrijven, woningbouwcorporaties, milieubureaus en particulieren.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Erik Averdijk.

Share on