KienhuisHoving-Academy KienhuisHoving-Academy
Website
KienhuisHoving-Academy

Bouwrecht

Bouwen is een complex proces waarbij meerdere betrokkenen samenwerken aan het realiseren van woningen, utiliteitsgebouwen of infrastructuur. Het maken van duidelijke afspraken en het toezien op de naleving daarvan, is daarbij van groot belang.

Wat kunnen wij voor u doen?

De advocaten bouwrecht van KienhuisHoving geven advies op alle aspecten van het bouwrecht en staan u bij in Bouwrechtprocedures bij de rechter en de raad van arbitrage. Wij kennen de markt, weten wat er speelt in de bouw en denken met u mee. Of het nu gaat om woningen, kantoren en bedrijfspanden of om grond-, weg- en waterbouw, een praktische, oplossingsgerichte benadering is altijd ons uitgangspunt.

Opstellen van overeenkomsten

Bent u opdrachtgever (overheden, ontwikkelaars, beleggers) of opdrachtnemer (aannemers, adviseurs, architecten)? Wij staan u graag bij met advies en het opstellen van overeenkomsten. Denkt u daarbij aan in de bouw veel gebruikte regelingen/voorwaarden (UAV 1989, UAV 2012, UAV-GC 2005, DNR) en contractvormen (koop/aannemingsovereenkomsten, design & build, design & construct-, Stabu, RAW, DBFMO, bouwteamovereenkomsten). Soms maakt een bouwproces onderdeel uit van een groter geheel, te denken valt aan projectontwikkeling en PPS-overeenkomsten. Bij KienhuisHoving zijn wij gewend om samen te werken met verschillende disciplines, zodat wij u integraal kunnen adviseren.

Procedures

Soms is het voeren van een procedure de aangewezen weg. Wij hebben ruime ervaring met het voeren van procedures bij de civiele rechter, de Raad van Arbitrage voor de Bouw en andere arbitrage-instituten. Daarbij kunt u denken aan geschillen over meerwerk, vertraging en gebreken bij of na oplevering.

Specialisten Bouwrecht

mr. M.S. (Marianne) ten Feld-Sprik

Advocaat
Expertises: Europees en nationaal aanbestedingsrecht, civiel bouwrecht, projectontwikkeling, aannemingsovereenkomsten, UAV, UAV-GC, zorginkoop.

mr. L.J. (Laurens) Vermeulen

Advocaat
Expertises: Europees en nationaal aanbestedingsrecht, civiel bouwrecht (UAV, UAV-GC, DNR 2011), vastgoedrecht, VvE-recht en burenrecht

mr. W.R. (Robert) de Vries

Advocaat
Expertises: Projectontwikkelings- en aannemingsovereenkomsten (UAV, UAV-GC, DNR), koop- en verkoop van vastgoed, VvE-recht, procederen bij zowel de burgerlijke rechter als bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw.
Share on