Personen- & familierecht

Een team specialisten bij KienhuisHoving houdt zich dagelijks bezig met personen- en familierecht. We adviseren onze cliënten over uiteenlopende privézaken. We ondersteunen bijvoorbeeld bij het opstellen van een testament, helpen bij het regelen van allerlei zaken na een echtscheiding, beantwoorden vragen rond erfbelasting, en ga zo maar door! Ontdek verderop meer over wat wij voor u kunnen betekenen of neem direct contact met ons op voor meer informatie.

Over personenrecht en familierecht

Privézaken vragen om een goede zorg. Zo kent de zorg voor het vermogen vele aspecten. Denk daarbij onder meer aan de overdracht aan een volgende generatie of het vraagstuk van de huwelijkse voorwaarden, een samenlevingsovereenkomst of partnerschapsvoorwaarden. Maar ook een echtscheiding kan van grote invloed zijn op uw vermogen.

Naar de notaris

Al deze zaken hebben juridische gevolgen en roepen juridische vragen op. U wilt natuurlijk zekerheid over een goede en correcte afhandeling van uw privézaken. Denk bijvoorbeeld aan de boedelverdeling en omgangsregelingen na een echtscheiding. Of aan de fiscale aspecten van een overdracht van uw vermogen aan uw kinderen. De notariële specialisten van KienhuisHoving op het gebied van het personen- en familierecht informeren en adviseren u op grondige wijze over uw persoonlijke situatie en uw specifieke vraagstuk.

 

Onderwerpen personen- en familierecht

Onze experts adviseren en informeren u onder andere over:

U ziet: een breed palet aan privézaken waarbij wij u van dienst kunnen zijn!

Schenkingen en erfenis

Als iemand overlijdt, gaat zijn vermogen over op zijn erfgenamen. Deze worden aangewezen in een testament. Als er geen testament is, bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn.

Belasting besparen door schenken

Wie vermogen erft, betaalt daarover erfbelasting. Erfbelasting kan worden beperkt door al tijdens leven vermogen over te hevelen. Zoals door een schenking. Weliswaar wordt over schenkingen ook belasting geheven ("schenkbelasting"), maar door handig gebruik te maken van de vrijstellingen en tarieven kunnen toch fiscale voordelen worden bereikt.

U kunt bij ons terecht voor alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van schenken en erven.  

Het IPB-contract

Bij ons kantoor in Utrecht kunt u terecht voor het opmaken van een IPB-contract (indien plaats beschikbaar) voor personeel van luchtvaartmaatschappijen. Zowel u als uw partner dient hiervoor wel op hetzelfde adres ingeschreven te zijn bij de gemeente. Voor meer informatie klikt u hier.

Offertes en brochures

Wilt u een samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden? Of wilt u informatie over schenken, erven of het opmaken van een (levens)testament? Vraag een offerte aan via info@kienhuishoving.nl, download hier één van onze brochures of bel 088 480 41 50.

Vragen?

Wilt u meer informatie over uw specifieke situatie op het gebied van familie- en personenrecht? Neem dan contact op met één van onze specialisten die hieronder vermeld staan. U kunt ook altijd bellen met of mailen naar een van onze vestigingeneen terugbelverzoek achterlaten of gebruikmaken van ons contactformulier.

Specialisten Personen- & familierecht