Onderwijsrecht

Wat houdt onderwijsrecht in en wie krijgt ermee te maken? De specialisten van KienhuisHoving zijn helemaal thuis in dit brede vakgebied waarin allerlei onderdelen uit het recht samenkomen. Ontdek verderop meer of neem direct contact met ons op voor meer informatie.

Over onderwijsrecht

Bij onderwijsrecht komen vakgebieden als bestuursrecht, huurrecht, arbeidsrecht en ambtenarenrecht samen, altijd met onderwijs als rode draad. Bovendien geeft de onderwijswetgeving aan ieder van die deelgebieden weer een eigen draai. Openbaar en bijzonder onderwijs hebben op hun beurt weer afzonderlijke bijzonderheden.

Onderwijsrecht: voor wie?

Wie heeft een specialist onderwijsrecht van KienhuisHoving nodig? Denk aan de volgende personen, organisaties en instellingen die met dit rechtsgebied in aanraking komen:

  • Scholen;
  • Gemeenten;
  • Onderwijzers, docenten, onderwijs ondersteunend personeel;
  • Leerlingen, studenten of ouders.

Vaak gaat het om gevoelige zaken, omdat onderwijs bij uitstek mensenwerk is. Het veld staat maatschappelijk volop in de belangstelling nu artikel 23 van de Grondwet niet meer voor iedereen vanzelfsprekend is. Dat artikel regelt ondermeer de vrijheid van onderwijs. Dit alles vraagt om specialisatie én een brede oriëntatie. Als onderwijsrechtpraktijkgroep hebben wij op al deze facetten specialistische kennis in huis.

Meer weten en contact

Wilt u meer weten over specifieke onderdelen, wet- of regelgeving binnen het onderwijsrecht? Selecteer dan hieronder een bepaald onderwerp voor meer gedetailleerde informatie. Heeft u vragen of advies nodig? Neem gerust contact op met onze specialisten die u verderop deze pagina aantreft, of bel of mail met een van onze vestigingen.

 

 

Foto zorg en governance

Good governance

Openbaar_onderwijs

Onderwijshuisvesting

Contract

Arbeidsrecht non-profit

Medezeggenschap

Medezeggenschap

Vordering tot betaling2

Sociaal zekerheidsrecht

Privacy

Privacy

Facturen

Bekostiging, accreditatie, diploma's en passend onderwijs

Specialisten Onderwijsrecht