Onderwijsrecht

Wat houdt onderwijsrecht in en wie krijgt ermee te maken? De specialisten van KienhuisHoving zijn helemaal thuis in dit brede vakgebied waarin allerlei onderdelen uit het recht samenkomen. Ontdek verderop meer of neem direct contact met ons op voor meer informatie.

Over onderwijsrecht

Bij onderwijsrecht komen vakgebieden als bestuursrecht, huurrecht, arbeidsrecht en ambtenarenrecht samen, altijd met onderwijs als rode draad. Bovendien geeft de onderwijswetgeving aan ieder van die deelgebieden weer een eigen draai. Openbaar en bijzonder onderwijs hebben op hun beurt weer afzonderlijke bijzonderheden.

Onderwijsrecht: voor wie en wanneer?

Wie heeft wanneer een specialist onderwijsrecht van KienhuisHoving nodig? Denk aan de volgende organisaties en instellingen die met dit rechtsgebied in aanraking komen:

  • Scholen in hun contact met de overheid;
  • Gemeenten bij hun onderhandelingen met schoolinstellingen over bijvoorbeeld hun (school)gebouwen, budgetten of de stichting van een nieuwe school;
  • Pensioenzaken en arbeidsconflicten binnen het onderwijs;
  • Leerlingen, studenten of ouders, wanneer er in hun relatie met de onderwijsinstantie een probleem ontstaat.

Vaak gaat het om gevoelige zaken, omdat onderwijs bij uitstek mensenwerk is. Het veld staat maatschappelijk volop in de belangstelling nu artikel 23 van de Grondwet niet meer voor iedereen vanzelfsprekend is. Dat artikel regelt de vrijheid van onderwijs. Dit alles vraagt om specialisatie én een brede oriëntatie. Als onderwijsrechtpraktijkgroep hebben wij op al deze facetten specialistische kennis in huis.

Meer weten en contact

Wilt u meer weten over specifieke onderdelen, wet- of regelgeving binnen het onderwijsrecht? Selecteer dan hieronder een bepaald onderwerp voor meer gedetailleerde informatie. Heeft u vragen of advies nodig? Neem gerust contact op met onze specialisten die u verderop deze pagina aantreft, of bel of mail met een van onze vestigingen.

 

 

Bekostiging

Bekosting goed onderwijs

Bijzonder_onderwijs

Bijzonder onderwijs

Openbaar_onderwijs

Openbaar onderwijs

Participatiefonds

Participatiefonds

Commissie_van_Beroep

Commissie van Beroep

Inspectie

Inspectietoezicht

ontslag

Ontslag in het onderwijs

Specialisten Onderwijsrecht