Commercieel vastgoed

Commercieel vastgoed is één van de gebieden waarop meerdere specialisten bij KienhuisHoving dagelijks actief zijn. We adviseren, begeleiden, procederen, bieden documentatie aan en delen kennis met uiteenlopende partijen die hier vragen over hebben. Lees verderop meer over commercieel vastgoed en onze dienstverlening. Wilt u direct in contact komen met één van onze experts? Bekijk onze contactgegevens.

De uitdagingen binnen vastgoed

Een huis, bedrijfspand, ziekenhuis, windmolen of bouwterrein worden onroerende goederen, onroerende zaken of vastgoed genoemd. Wat komt er allemaal bij kijken wanneer een onroerend goed verkocht wordt? Wanneer en volgens welke procedures mag een onroerend goed verkocht worden? En aan welke wettelijke normen moet een bouwwerk voldoen? Op deze en meer vragen geven wij deskundige antwoorden, voorzien van een stevig fundament.

Complexiteit vastgoedrecht

De toenemende complexiteit van zaken en voortdurende wijzigingen van (fiscale) regelgeving op het gebied van vastgoedrecht vraagt om deskundigheid. De specialisten commercieel vastgoed van KienhuisHoving volgen deze ontwikkelingen en plaatsen ze voor u in een juridisch kader. Wij denken gedurende het gehele proces met u mee en zoeken waar nodig naar praktische en inventieve oplossingen.

Connecties met andere rechtsgebieden

Commercieel vastgoed heeft veel te maken met andere rechtsgebieden, zoals bouwrecht, huurrechtomgevingsrechtaanbestedingsrechtmededingingsrecht en ondernemingsrecht en banking & finance. Wij werken dan ook nauw samen met specialisten van deze rechtsgebieden. Door deze bundeling van kennis kunnen we op elk aspect de beste oplossing en hoogwaardige kwaliteit bieden.

Ons werk als adviseur

De (kandidaat-)notarissen en advocaten van de praktijkgroep commercieel vastgoed treden op als onafhankelijk adviseur, maar desgewenst ook als adviseur of (proces)advocaat van een van de partijen. We werken onder meer voor woningcorporaties, zorginstellingen, ondernemers, overheden, projectontwikkelaars, bouwbedrijven, banken, verenigingen van eigenaars en particulieren. We begeleiden onze cliënten bij zowel projectontwikkeling als bij de (her)ontwikkeling van (ver)nieuwbouwlocaties en gebieden. We begeleiden ook complexe (wijzigingen) splitsingen in appartementsrechten.

De German Desk Immobilienrecht is als onderdeel van de German Desk opgericht om de Duitstalige cliënten te begeleiden en adviseren op het gebied van vastgoed.

 Offertes en brochures notariaat

Koopt of verkoopt u een woning? Wilt u een samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden?  Vraag een offerte aan via info@kienhuishoving.nl, download hier één van onze brochures of bel 088 480 41 50.

Waar we ervaring mee hebben

De specialisten commercieel vastgoed hebben een ruime praktijkervaring in het adviseren en het opstellen/beoordelen van overeenkomsten en notariële akten en het procederen met betrekking tot:

 

 • eigendomsoverdrachten (koop/levering);
 • projectontwikkeling en grondexploitatie;
 • intentie- en samenwerkingsovereenkomsten met overheden en ontwikkelaars;
 • koopovereenkomsten;
 • aannemingsovereenkomsten;
 • samenwerkingsovereenkomsten;
 • financieringsstructuren;
 • veilingen en openbare verkopen;
 • maatschappelijk vastgoed;
 • landgoederen/Natuurschoonwet 1928;
 • agrarische sector en vastgoed in het buitengebied;
 • erfpacht en opstal;
 • onteigeningen;
 • Wet voorkeursrecht gemeenten;
 • alternatieve energie;
 • splitsingen in appartementsrechten.

Portaal documentatie

Onze cliënten kunnen inloggen op ons portaal. Daar vinden zij alle documenten die zij nodig hebben voor de overdracht van hun huis. Bent u cliënt van ons? Ga hier naar het portaal. Als u interesse heeft om cliënt te worden, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Kom met ons in contact

Heeft u vragen of juridische ondersteuning nodig op het gebied van commercieel vastgoed of vastgoed- en gebiedsontwikkeling? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten op dit vakgebied die u hieronder aantreft, of bel of mail met een van onze vestigingen.

Specialisten Commercieel vastgoed