Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is veelomvattend. Bent u werkgever of laat u personen diensten voor u verrichten, bijvoorbeeld door middel van een opdracht- of uitzendovereenkomst? Dan zijn er allerlei dingen die kunnen gebeuren met of door uw werknemers. De advocaten arbeidsrecht van KienhuisHoving helpen u graag verder. Lees verderop hoe of neem direct contact met ons op voor meer informatie.

Een goede arbeidsverhouding

Als werkgever weet u hoe waardevol een goede arbeidsverhouding met uw medewerkers is. Toch kan het voorkomen dat de belangen van beide partijen niet overeenstemmen. Wat kunt u dan doen? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden die u heeft binnen de wet- en regelgeving van het arbeidsrecht.

Wet en regelgeving arbeidsrecht

De Wet arbeidsmarkt in balans

Zoals u misschien al weet, is de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) inmiddels een feit. Sinds 1 januari 2020 geldt een aantal nieuwe regels in het arbeidsrecht. Werkgevers dienen zich er bijvoorbeeld van bewust te zijn dat de toevoeging van de zogenaamde ‘cumulatiegrond’ als ontslaggrond, nieuwe mogelijkheden met zich mee kan brengen om de arbeidsovereenkomst met werknemers te beëindigen. Een ander verschil is de gewijzigde wetgeving voor oproepovereenkomsten, payrolling en de berekening van de transitievergoeding. 

Beëindigen van arbeidsovereenkomst

In bepaalde gevallen kan het wenselijk zijn om de relatie met een werknemer te beëindigen. Denk aan persoonlijke problemen met een werknemer (een verstoring van de arbeidsrelatie) of een wijziging van de bedrijfsactiviteiten (reorganisatie). Daarnaast komt het natuurlijk weleens voor dat een werknemer (langdurig) ziek is. Aan welke eisen moeten de werkgever en werknemer voldoen in het re-integratieproces, en wat zijn de consequenties als niet aan die eisen wordt voldaan? Wij begeleiden u in het ontslagproces en verdedigen uw belangen voor de rechter indien nodig.

Onze werkwijze

U heeft altijd één aanspreekpunt die uw bedrijf en situatie kent. Wij verlenen onze diensten op het gebied van arbeidsrecht aan bestuurders, ondernemers, individuele werknemers en afdelingen personeelszaken. Denk daarbij aan het opstellen van nieuwe arbeidsovereenkomsten, personeelsreglementen en protocollen. Wij adviseren u natuurlijk ook over de regels rondom medezeggenschap en het adviesrecht van de OR. Wij denken graag met u mee. 

Wat vinden onze cliënten van onze samenwerking? Mathijs Praas van de Zwanenberg Food Group vertelt:

 

Zwanenberg arbeidsrecht

Podcast

In onze podcastserie 'Over recht gesproken' worden regelmatig arbeidsrechtelijke onderwerpen besproken. Zo zijn er podcasts opgenomen over Exit werknemer; weet wat je (niet) vertelt....Re-integreren kan je leren; over zieke werknemers en de bedrijfsarts, grensoverschrijdend gedrag, het studiebeding, de deliveroo-zaak en veranderingen op komst in 2023. Wilt u op de hoogte blijven van onze podcastserie? Klik dan hier voor meer informatie of volg ons op Instagram via @overrechtgesproken.

Nieuws en meer informatie

Meld u zich aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief als u op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws op het gebied van het arbeidsrecht. Wilt u meer lezen over specifieke onderdelen, wet- of regelgeving? Selecteer dan verderop een bepaald onderwerp voor meer gedetailleerde informatie. Heeft u als werkgever vragen of juridische hulp nodig? Neem gerust contact op met onze arbeidsrechtspecialisten die u verderop deze pagina aantreft, of bel of mail met een van onze vestigingen.

Transitievergoeding

Transitievergoeding

Aankomende_wetswijzigingen

Wet arbeidsmarkt in balans

Medezeggenschap

Medezeggenschap

Billijke_vergoeding

Bilijke vergoeding

Herplaatsingsplicht

Herplaatsingsplicht

ZZP-er

ZZP-er

Statutair_bestuurder

Statutair bestuurder

Opvolgend_werkgeverschap

Opvolgend werkgeverschap

Concurrentiebeding

Concurrentiebeding

Overgang_van_onderneming

Overgang van onderneming

Zieke_werknemer

Zieke werknemer