Arbeidsrecht

Bent u werkgever? Of laat u personen diensten voor u verrichten, bijvoorbeeld door middel van een opdracht- of uitzendovereenkomst? Dan zijn er allerlei dingen die kunnen gebeuren met of door uw werknemers. Waar kunt u zoal aan denken? De advocaten arbeidsrecht van KienhuisHoving helpen u graag verder.

Als werkgever weet u hoe waardevol een goede arbeidsverhouding met uw medewerkers is. Toch kan het voorkomen dat de belangen van beide partijen niet overeenstemmen. Wat kunt u dan doen?

Beëindigen van arbeidsovereenkomst

In bepaalde gevallen kan het wenselijk zijn om de relatie met een werknemer te beëindigen. Denk aan persoonlijke problemen met een werknemer (een verstoring van de arbeidsrelatie) of een wijziging van de bedrijfsactiviteiten (reorganisatie). Daarnaast kan het uiteraard voorkomen dat een werknemer (langdurig) ziek is. Aan welke eisen moeten de werkgever en werknemer voldoen in het re-integratieproces, en wat zijn de consequenties indien niet aan die eisen wordt voldaan? Wij begeleiden u in het ontslagproces en, zo nodig, verdedigen wij uw belangen voor de rechter.

Onze klanten

U heeft altijd één aanspreekpunt die uw bedrijf en situatie kent. Wij verlenen onze diensten aan bestuurders, ondernemers, individuele werknemers en afdelingen personeelszaken. Denk daarbij aan het opstellen van nieuwe arbeidsovereenkomsten, personeelsreglementen en protocollen. Uiteraard adviseren wij u ook omtrent de regels rondom medezeggenschap en het adviesrecht van de OR.

Wij denken graag met u mee. 

De Wet arbeidsmarkt in balans

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is inmiddels een feit. Sinds 1 januari 2020 geldt een aantal nieuwe regels in het arbeidsrecht. Werkgevers dienen zich er bijvoorbeeld van bewust te zijn dat de toevoeging van de zogenaamde ‘cumulatiegrond’ als ontslaggrond, nieuwe mogelijkheden met zich mee kan brengen om de arbeidsovereenkomst met werknemers te beëindigen. Een ander verschil is de gewijzigde wetgeving voor oproepovereenkomsten, payrolling en de berekening van de transitievergoeding. 

In onze nieuwsbrief leest u meer over de verschillende wetswijzigingen. Bovendien houden wij u op de hoogte van recente rechtspraak en wetsvoorstellen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van het arbeidsrecht? Meldt u zich dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Wat vinden onze cliënten van onze samenwerking? Mathijs Praas van de Zwanenberg Food Group vertelt:

Zwanenberg arbeidsrecht

Transitievergoeding

Transitievergoeding

Aankomende_wetswijzigingen

Wet arbeidsmarkt in balans

Medezeggenschap

Medezeggenschap

Billijke_vergoeding

Bilijke vergoeding

Herplaatsingsplicht

Herplaatsingsplicht

ZZP-er

ZZP-er

Statutair_bestuurder

Statutair bestuurder

Opvolgend_werkgeverschap

Opvolgend werkgeverschap

Concurrentiebeding

Concurrentiebeding

Overgang_van_onderneming

Overgang van onderneming

Zieke_werknemer

Zieke werknemer