Ambtenarenrecht

Meerdere specialisten houden zich bij KienhuisHoving dagelijks bezig met het ambtenarenrecht. We adviseren en procederen voor de overheidssector en kennen de wet- en regelgeving voor ambtenaren als geen ander. We delen daarnaast regelmatig kennis in de vorm van blogs, cursussen en lezingen. Ontdek verderop meer over het ambtenarenrecht, onze praktijkgroep en wat wij voor u kunnen betekenen, of neem direct contact met ons op voor meer informatie.

Over het ambtenarenrecht

Het ambtenarenrecht heeft een bijzondere positie in relatie tot het arbeidsrecht. Dit recht geldt voor overheidsinstellingen zoals het Rijk, provincies, gemeenten, waterschappen en politiekorpsen. Bij de overheid zijn de zaken nu eenmaal vaak nét iets anders geregeld dan in het bedrijfsleven. Daarnaast zijn de posities van werkgever en werknemer er niet altijd duidelijker op geworden met bijvoorbeeld de verzelfstandigingen, schaalvergroting en reorganisaties in het onderwijs of de zorg. Verschillende experts duiken bij KienhuisHoving iedere dag in deze materie.

Ambtenarenrecht voor gemeenten

Bij gemeenten spelen op het gebied van ambtenarenrecht zaken als ontslag, wachtgeld, reorganisaties en bekostiging een grote rol. Wanneer er juridische vraagstukken aan de orde zijn, vraagt dat om advocaten die dit recht kennen en de regels en mogelijkheden van het ABP overzien. En vooral: advocaten die goed kunnen luisteren en écht adviseren of procederen wanneer het daartoe komt. Wie dat bij ons zijn? Onderaan deze pagina ziet u alle collega’s uit onze praktijkgroep ambtenarenrecht die hiervoor aan de lat staan.

De Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra)

Op 1 januari 2020 is de Wnra, de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren, een feit geworden. De Wnra betekent voor 500.000 ambtenaren een enorme verandering. Als gevolg van deze wet vallen veruit de meeste werknemers in de publieke sector onder hetzelfde arbeidsrecht als de werknemers in de marktsector. Bekijk ook welke veranderingen de Wnra met zich meebrengt. Advies of meer inzicht nodig? Wij helpen u graag!

Juridisch nieuws voor ambtenaren

Verderop op deze pagina vindt u onze blogartikelen over het ambtenarenrecht. Daarnaast hebben we de volgende nieuwsartikelen voor u verzameld:

Meer informatie

Wilt u meer lezen over specifieke onderdelen, wet- of regelgeving van het ambtenarenrecht? Kies dan verderop een bepaald onderwerp voor meer gedetailleerde informatie. Heeft u vragen of juridische ondersteuning nodig? Neem gerust contact op met onze specialisten op dit vakgebied die hieronder vermeld staan, of bel of mail met een van onze vestigingen.

specialist_cta1

Beroepsziekte ambtenaren

aanstelling

Tijdelijke/vaste aanstelling

ontslag

Ontslag

integriteit

Integriteit

wnra

Wnra

Disciplinaire straffen

Disciplinaire straffen

Specialisten Ambtenarenrecht