Help, ik krijg een WHOA akkoord aangeboden!

Als een van uw debiteuren de schuld aan u wil saneren via een onderhands akkoord (WHOA) en u bent het daar niet mee eens, dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk in actie komt.

Op grond van de wettelijke regeling moet uw debiteur aan veel formaliteiten voldoen om uiteindelijk goedkeuring van de rechter te krijgen voor het onderhands akkoord. De specialisten van KienhuisHoving kunnen voor u nagaan of uw debiteur zich aan alle spelregels houdt. Als dat niet het geval is, dan moet u daar direct over klagen om te voorkomen dat u daar later in de procedure zelf geen verwijt meer over mag maken.

Samen met u kunnen wij beoordelen of u voor of tegen een  aangeboden akkoord gaat stemmen en wat de gevolgen van die beslissing zijn voor de vordering van u op uw debiteur. Als het nodig is om de rechtbank te vragen  het akkoord niet goed te keuren, dan kunnen wij die procedure voor u voeren.

Wij kunnen samen met u ook beoordelen of er redenen zijn om de rechtbank te vragen om de gevolgen van een afkoelingsperiode voor u aan te passen. Of wat u moet doen als een door u gelegd beslag wordt opgeheven of als uw debiteur een met u gesloten overeenkomst wil wijzigen of beëindigen.

Goed geïnformeerd staat u sterker. Neem daarom gerust vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking met één van onze specialisten. Zij bespreken graag met u wat u het beste kunt doen als u geconfronteerd wordt met een WHOA-traject bij één van uw debiteuren.

Hendrie Aarnink
David Bos
Manon Egberink
Daniël de Haan