IPB-contract

Bij ons kantoor in Utrecht kunt u terecht voor het opmaken van een IPB-contract (indien plaats beschikbaar) voor personeel van luchtvaartmaatschappijen. Zowel u als uw partner dient hiervoor wel op hetzelfde adres ingeschreven te zijn bij de gemeente.

Wat is een IPB-contract?

Sommige luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM, Transavia en TUI Nederland, bieden hun medewerkers bepaalde kortingen en faciliteiten, bijvoorbeeld de IPB-regeling. IPB staat voor Indien Plaats Beschikbaar. De medewerker kan zijn partner plus gezin meenemen naar waar dan ook ter wereld! Maar wat is een partner? Dat is iemand die getrouwd is met de werknemer, geregistreerd partner is of een samenlevingscontract heeft afgesloten. Bent of heeft u dat niet, dan is een IPB-contract de oplossing.

Afsluiten van een IPB-contract

Indien u een dergelijk contract wilt laten opmaken, verzoeken wij u beiden een kopie van uw geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) per mail te zenden naar utrecht@kienhuishoving.nl, met vermelding van uw (mobiele) telefoonnummer. Daarna ontvangt u een concept van het contract (met een uitgebreide toelichting). Laat u even weten of u een contract wenst in de Nederlandse of in de Engelse taal?

Na ontvangst van dit concept wordt u verzocht zelf telefonisch contact op te nemen met ons kantoor op telefoonnummer 088 - 480 41 50 voor het maken van een afspraak voor de ondertekening van de akte.

De kosten

De kosten voor dit contract bedragen € 362,06, inclusief btw. Wij ontvangen het bedrag na het ondertekenen van de akte graag contant van u. U kunt bij ons kantoor ook pinnen. Betalen met een creditcard kan echter niet.

Bij de ondertekening van de akte vragen wij u uw legitimatiebewijs te tonen (geen kopie).

Als u bij ondertekening van het contract voor de inkomstenbelasting nog geen fiscaal partner zou zijn, dan bent u dat in elk geval vanaf de ondertekening van het contract (mits u bij de gemeente op hetzelfde adres staat ingeschreven). U kunt ervoor kiezen om het hele jaar als fiscale partners te worden beschouwd. Wij vertellen u graag hoe u dat kunt regelen.

Let op, door ondertekening van een samenlevingscontract wordt u geen erfgenaam van elkaar.

Meer weten?

Wilt u meer weten of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met ons kantoor via 088 - 480 41 50 of stuur een e-mail naar utrecht@kienhuishoving.nl.