KienhuisHoving-Academy KienhuisHoving-Academy
Website
KienhuisHoving-Academy

Norbert Laane

Advocaat (partner) (Beëdigd in 1983)
Arbeidsrecht
Expertises: medezeggenschapsrecht (ondernemingsraad), collectief arbeidsrecht (reorganisatie, collectief ontslag, sociaal plan, arbeidsvoorwaarden, CAO), flexibele arbeidsrelaties, ontslag

Branchegroep Gezondheidszorg

Expertises branche: VVT-sector, ontslag, medezeggenschap, bestuurlijke ervaring in de gezondheidszorg

Branchegroep Woningcorporaties

Expertises branche: CAO Woondiensten, ontslag, medezeggenschap, bestuurlijke ervaring bij woningcorporaties

Norbert

"Ik heb ruime ervaring in medezeggenschapsrecht en arbeidsrecht (ontslag, reorganisatie, sociaal plan, flexibele arbeidsrelaties). Door mijn werk en mijn nevenfuncties heb ik veel kennis van de branche zorg en van de branche woningcorporaties. Ik ken de ondernemer en ik ken de ondernemingsraad. Uw specifieke wens is voor mij leidend. Als u dat wilt, ga ik tot de bodem."

Op 18 juni 2019 is Norbert één van de sprekers tijdens de landelijke OR-dag in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor meer informatie klikt u hier.

Aanbevelingen

Willie van Berghem, voorzitter OR InterBulk B.V., haven Rotterdam: “Norbert is kundig en menselijk. Een rots in de branding en een oase van rust in chaotische tijden. Met vakkennis, geduld, inzicht en mensenkennis lost hij het probleem op. Een advocaat naar mijn hart.”

Managementteam van de GGD West-Brabant: “Wij hebben Norbert in het voorjaar van 2015 samen met de OR gevraagd om voor ons een convenant te maken waarin wij zouden opschrijven hoe wij samen willen werken in de toekomst. De inbreng van Norbert hebben wij zeer op prijs gesteld. Hij heeft een (wonderlijke) mix van een zeer gedegen –degelijke!- inhoudelijk jurist, in combinatie met een talent om zich volledig over te geven aan ons en daarbij aan te sluiten. Hij kan ogenschijnlijk ingewikkelde dingen simpel en eenvoudig verwoorden (zowel mondeling en schriftelijk)”

E. Gielen (Voorzitter OR Bruna B.V., Houten): “Onze OR heeft een complexe adviesaanvraag behandeld. Norbert Laane heeft ons in dat traject uitstekend bijgestaan. Wat de OR zeer in hem heeft gewaardeerd is zijn deskundigheid en hij was een baken van rust.”

Onderdeelcommissie Vaccines & Diagnostics (onderdeel van Novartis Pharma B.V., Amsterdam): “Door zijn objectieve benadering en parate kennis creëert Norbert Laane een prettig vertrouwen. Gecombineerd met zijn analyserend vermogen stelde dit de Onderdeelcommissie in staat op elk moment in het overleg verder te komen.”
 
Angela Pot (Strategic HR Uitzendbureau InPerson B.V.): “Samen met Norbert Laane organiseren we regelmatig praktische kennissessies rondom actuele (juridische) HR-thema’s. Norbert laat zien dat hij niet alleen boven, maar juist middenin de materie staat. Zijn presentatie (letterlijk en figuurlijk) zorgt voor een prettige, veilige omgeving waarin interactie tussen de deelnemers centraal komt te staan. Deze interactie zorgt voor een praktijkgerichte bijeenkomst waarin mensen kennis met elkaar delen, door Norbert aangevuld met aansprekende en concrete voorbeelden. Norbert Laane weet zorgvuldigheid, enthousiasme én humor te combineren. De kennissessies met hem worden als zeer waardevol ervaren door de deelnemers.”

Openbaar en publiekelijk toegankelijk bekend maken van registratie

Nobert Laane heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Arbeidsrecht
 • Medezeggenschap

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Opleidingen

 • Post-academische leergang Arbeidsrecht, specialisatieopleiding Arbeidsrecht, 1999
 • Universiteit Utrecht, 1983

Werkervaring

 • KienhuisHoving, advocaat medezeggenschapsrecht en arbeidsrecht, sinds 1992
 • NautaDutilh, advocaat arbeidsrecht, Rotterdam, 1983-1992

Lidmaatschappen

 • Vereniging voor Arbeidsrecht
 • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
 • Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Oost Nederland (VAARA)

Nevenfuncties

 • Voorzitter Raad van Toezicht Stichting Aveleijn, gehandicaptenzorg Twente, 1993-2003
 • Voorzitter Regionale Klachtencommissie Woningcorporaties Twente e.o., 2000-2006
 • Organisatie jaarlijkse landelijke bijeenkomst innovatie medezeggenschap, sinds 2011
 • Bestuurslid Orde van het Heilig Graf, Nederland, ondersteuning christenen in Israël, Palestijnse gebieden en Jordanië, sinds 2014
 • Bestuurslid St. Nicolaas Stichting, zusters Franciscanessen in Denekamp, 2002-2011

Publicaties 4

Share on