KienhuisHoving-Academy KienhuisHoving-Academy
Website
KienhuisHoving-Academy

Diana Gunckel

Advocaat (Beëdigd in 1996)
Banking & Finance, Landgoederen
Expertises: Advisering omtrent complexe financieringen, zekerheden en projectfinanciering, fusies en overnames, joint ventures, herstructureringen en private equity, Wet financieel toezicht

Branchegroep Bouw

Branchegroep Landgoederen en Landelijk gebied

Diana

“Financiering is cruciaal voor iedere onderneming, klein of groot. Niet alleen de hoogte van de financiering is van belang. Ook de financier die wordt betrokken, en de manier waarop de financiering wordt gestructureerd, is van groot belang voor de impact op de onderneming en de bedrijfsvoering daarvan. Vaak is er meer mogelijk dan de ondernemer vooraf denkt. Ik zie het als een geweldige uitdaging om samen met de ondernemer de beste voorwaarden van de financiering uit te onderhandelen.”

“Op financiële instellingen rust in het algemeen een zorgplicht jegens hun klanten. Die zorgplicht is er bij het totstandkoming van de relatie, maar ook gedurende de looptijd en zelfs bij de beëindiging daarvan. De inhoud van die zorgplicht verandert steeds, en is afhankelijk van het type financiële instelling, het financiële product en de cliënt. Daarnaast zijn ook de maatschappelijke invloeden op dit rechtsgebied rechtstreeks voelbaar. Ik ben er trots op dat wij er vaak in slagen om de zorgplicht in het voordeel van onze cliënt vorm te geven.”

“Gestapeld financieren is helemaal van nu. Het is vaak een puzzel om de verschillende financieringen op elkaar te laten aansluiten. Het is iedere keer weer een bijzonder moment om dit samen met de ondernemer en alle financiers voor elkaar te krijgen.”

Openbaar en publiekelijk toegankelijk bekend maken van registratie

Diana Gunckel heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Financieel recht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Opleidingen

 • Universiteit Utrecht, Nederlands recht, 1994

Werkervaring

 • KienhuisHoving advocaten en notarissen, 2011-heden
 • Norton Rose LLP, Amsterdam, advocaat Banking & Finance, 2008-2011
 • Holland van Gijzen, Amsterdam, Donahue & Partners LLP, Chicago, senior Project manager / advocaat, 2001-2006
 • Houthoff Buruma, Amsterdam, advocaat Ondernemingsrecht en Banking & Finance, 1996-2000
 • Geschillencommissie Bankbedrijf / Bankzaken, Den Haag, secretaris, 1994-1996

Lidmaatschappen

 • Lid van de Vereniging voor Effectenrecht
 • Lid Rotary Enschede-Zuid

Nevenfuncties

 • Buitengewoon secretaris Geschillencommissie Bankzaken, 1996-2000
 • Secretaris College van Toezicht BNA (Koninklijk Instituut Nederlandse Architecten), 1997-2001

Publicaties 9

Meer Publicaties
Share on