Arnold Gelderman

Advocaat (associate partner) (Beëdigd in 2008)
Aanbestedingsrecht, Commercieel vastgoed, Mededingingsrecht
Expertises: (Europees) aanbestedingsrecht, mededingingsrecht, staatssteunrecht
Branchegroep Gezondheidszorg, Branchegroep ICT, Privacy en Technologie, Branchegroep Overheid

Klik hier voor de door de Nederlandse orde van advocaten verplicht gestelde bekendmaking van de registratie van rechtsgebieden en inschrijving arrondissement.

Arnold Gelderman is gespecialiseerd in het (Europese) aanbestedingsrecht en adviseert aan en procedeert voor diverse aanbestedende diensten en inschrijvers.  Naast het aanbestedingsrecht beschikt Arnold over een ruime ervaring in het mededingings- en staatssteunrecht. Arnold maakt deel uit van de branchegroepen Gezondheidszorg en ICT, Privacy & Technologie van KienhuisHoving en is lid van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht

Als voormalig advocaat in loondienst bij een grote zorgverzekeraar heeft Arnold een bijzondere kennis van zorginkoopprocedures in het kader van de Zorgverzekeringswet en de Wet langdurige zorg. Daarnaast heeft Arnold zowel zorginstellingen als diverse gemeenten bijgestaan bij zorginkoopprocedures voor WMO- en Jeugdzorg.  Naast de zorg heeft ook de ICT-sector zijn bijzondere aandacht.

Arnold

“Als advocaat aanbestedingsrecht zie je wat er allemaal in de wereld te koop is. Daar waar je de ene dag een bouwbedrijf adviseert over de aanbesteding van een omvangrijk bouwproject,  adviseer je de volgende dag  een aanbestedende dienst over de aanschaf van een softwarepakket. Deze diversiteit in het aanbestedingsrecht spreekt mij erg aan. Ik sta zowel aanbestedende diensten als inschrijvers op aanbestedingsprocedures bij en weet mij goed te verplaatsen in de klant. Naast een ruime adviespraktijk, sta ik regelmatig aanbestedende diensten en inschrijvers bij in (kort geding) procedures bij de rechter en bij de Commissie van Aanbestedingsexperts.” 

Opleidingen

  • Universiteit Utrecht, Nederlands Recht, 2003 - 2007

Werkervaring

  • KienhuisHoving advocaten en notarissen, 2016-heden
  • Menzis, advocaat, 2014 - 2016
  • Nysingh advocaten en notarissen, 2008-2014

Lidmaatschappen

  • lid van Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht (NVvA)

Publicaties

Verschenen in Tender Nieuwsbrief, januari 2022
Verschenen in Tender Nieuwsbrief, december 2020
Verschenen in Tijdschrift voor Aanbestedingsrecht en Staatssteun, oktober 2020
Meer publicaties