KienhuisHoving-Academy KienhuisHoving-Academy
Website
KienhuisHoving-Academy

Event voor Nederlanders die in Duitsland wonen

Artikel geplaatst op 8 augustus 2017

Wonen in Duitsland

Samen met KroeseWevers, Neuenhaus Advies en Euregio organiseren wij 2 bijeenkomsten voor Nederlanders die in Duitsland wonen. Wij informeren over actualiteiten en aanstaande veranderingen in wet- en regelgeving. Tijdens de informatieavonden worden diverse onderwerpen behandeld, die voor u als Nederlander in Duitsland van belang zijn. Het is belangrijk dat u van deze regels en wijzigingen op de hoogte bent, mede door de mogelijke impact ervan op uw persoonlijke financiële situatie.

Tijdens deze bijeenkomsten informeren Henry van Halen en Jolanda Steenhuis u over grensoverschrijdend erfrecht, de Europese Verordening huwelijksvermogensrecht en de wijzigingen in het huwelijksvermogensrecht.
KroeseWevers brengt u op de hoogte van relevante fiscale actualiteiten, zoals het nieuwe belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland.
Neuenhaus informeert u over zaken omtrent overlijden in Duitsland. Bovendien geven zij antwoord op veel gestelde vragen over verzekeringen.
Tenslotte verzorgt Euregio een presentatie over sociale verzekeringen. Zij besteden extra aandacht aan de Plegeversicherung en arbeidsongeschiktheid.

Heeft u familie, vrienden of kennissen die u graag mee wilt nemen naar de informatieavond? Dat kan!     Uiteraard zijn ook zij van harte welkom. De informatieavond is voor alle deelnemers geheel kosteloos! Na de presentaties is er gelegenheid tot het stellen van vragen en kunt u in gesprek met een van onze specialisten bij de informatiestands.

U bent van harte welkom op een van de volgende dagen:  

  •  Donderdag 14 september 2017 in Haren (Ems), Golfpark Gut Düneburg 1, 49733
  •  Donderdag 21 september 2017 in Gronau, Gasthof Drilandsee, Gildehauser Straße 350, 48599

De bijeenkomst duurt van 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur) tot ongeveer 21.45 uur, met een tussentijdse pauze.

U kunt zich aanmelden via een mail naar Jolanda Steenhuis, jolanda.steenhuis@kienhuishoving.nl. Graag verneemt zij voor 1 september 2017 op welke dag u komt en met hoeveel personen u aanwezig bent. Wilt u bovendien aangeven of u met pensioen bent of dat u nog werkzaam bent? KroeseWevers maakt tijdens hun presentatie onderscheid tussen deze twee doelgroepen.