28 september a.s. 'Kennisevent voor woningcorporaties'

Artikel geplaatst op 7 september 2021

Academy ruimte met logo 500

Samen met Hegeman Bouwgroep en Endule B.V. organiseren wij op 28 september 2021 een kennisevent voor woningcorporaties.

De inleiding wordt verzorgd door Wanda van Enst, consultant bij Endule B.V. over de energietransitie. De energietransitie in de gebouwde omgeving is een complexe, multidisciplinaire opgave. De in het Klimaatakkoord gestelde doelen hebben invloed op een breed scala aan stakeholders: gemeenten als regiehouders, woningcorporaties als gebouweigenaren van een groot deel van het Nederlandse vastgoed, bouwers en aannemers die met aantrekkelijk aanbod moeten komen, netbeheerders voor de (ondergrondse) logistiek, en bewoners die uiteindelijk de stap naar aardgasvrij moeten zetten.

Marianne ten Feld en Bram van de Kam praten je bij over relevante wet- en regelgeving waar je in de toekomst mee te maken gaat krijgen en juridische dilemma's uit de praktijk van woningcorporaties. Zij gaan onder meer in op de aanbestedingsplicht voor woningcorporaties en de herziening van de UAV-GC 2005. 

Namens Hegeman Bouwgroep vertelt Dan Hartenberg over hoe hij als aannemer tegen samenwerking met een woningcorporatie aankijkt en aan welke thema’s de aannemer kan bijdragen. Hij geeft zijn kijk op wat de veranderingen in wetgeving en de ontwikkelingen in de energietransitie betekenen voor de bouw en veranderende samenwerkingsvormen met woningcorporaties. 

Aanmelden kan hier. Hier vind je ook meer informatie.