ICT, Privacy en Technologie

Onze advocaten en notarissen die zich bezighouden met ICT- en technologie- gerelateerde zaken hebben hun krachten gebundeld in de branchegroep ICT, privacy en technologie.

Ontwikkelingen ICT en Technologie

De wereld van ICT en technologie is volop in beweging. Smart Industry staat voor de integratie van geavanceerde ICT met moderne productietechnologieën, zoals robotica en 3Dprinting, in de maakindustrie. Met deze nieuwe technologie kunnen productieprocessen efficiënter, flexibeler, duurzamer en meer op maat worden ingericht. Denken en werken in netwerken, op basis van (klant)informatie en data, staan centraal.

Bij de opkomst van deze nieuwe technologieën spelen vraagstukken over de bescherming van intellectuele eigendom en knowhow, licentiecontracten, veilige dataopslag, gebruik van big data, privacy issues etc. Ook allerlei ontwikkelingen op het gebied van "E-health" zorgen voor vragen met betrekking tot privacy.

Branchegroep ICT, Privacy en Technologie

Onze specialisten Intellectuele Eigendom, ICT-recht en privacy, aanbestedingsrecht, arbeidsrecht, insolventierecht, en ondernemingsrecht  hebben hun krachten gebundeld in de branchegroep. Wij volgen technologische ontwikkelingen op de voet en zorgen voor innovatieve juridische oplossingen. Samenwerking is noodzakelijk en essentieel om alle ontwikkelingen bij te houden en de kennis van zaken van al deze ontwikkelingen en hun juridische uitwerking te garanderen.

De kennis op dit gebied wordt ook zoveel mogelijk gedeeld door middel van seminars, nieuwsbrieven en blogs.

De branchegroep heeft uitgebreide ervaring in de juridische advisering van verschillende partijen in de ICT en technologie over uiteenlopende vraagstukken. Onze cliënten variëren van de (sub)top van het bedrijfsleven tot aan start ups met innoverende ideeën en de publieke sector. Wij adviseren hen o.a. bij ICT-transacties; ICT-contracten; privacy issues, begeleiden outsourcing trajecten en aanbestedingen en voeren procedures. Wij hebben een groot netwerk. Waar nodig werkt de branchegroep samen met buitenlandse advocatenkantoren.

De meerwaarde van de branchegroep is gelegen in het vermogen om complexe, juridische zaken te reduceren tot overzichtelijke, commerciële keuzes. Wij onderscheiden ons door toewijding, scherpe analyses en een projectmatige aanpak. U kunt bij ons terecht voor onder meer:

  • een conflict binnen een maatschap of personenvennootschap, of tussen directie en maatschap
  • het begeleiden en opzetten van juridische structuren en samenwerkingsvormen
  • het oprichten van afzonderlijke ICT-rechtspersonen of vennootschappen
  • detacheringsverhoudingen
  • ICT-aanbestedingen
  • aansprakelijkheidskwesties
  • bescherming van intellectuele eigendom
  • privacyissues
  • het opstellen en beoordelen van ICT- contracten
  • het begeleiden van ICT- trajecten

Zie voor meer informatie onze specialismepagina Intellectuele eigendom, ICT-recht & privacy.

Secretaresse: Renée Middelveld.
U kunt ons bereiken via teamprivacy@kienhuishoving.nl

Specialisten