German Desk

De German Desk van KienhuisHoving biedt ondersteuning aan bedrijven bij het zaken doen over de landsgrenzen heen. In het bijzonder tussen Nederland en Duitsland en andersom. Hoe kunnen wij u daarbij behulpzaam zijn?

KienhuisHoving German Desk

Voor Nederlandse bedrijven

Wij zijn vaak een eerste aanspreekpunt voor Nederlandse bedrijven die in Duitsland zaken (gaan) doen, een geschil hebben, werknemers in dienst hebben of bijvoorbeeld een vestiging willen oprichten. Daarbij adviseren wij uitsluitend op basis van het Nederlandse recht. Wij kunnen de veel voorkomende vragen signaleren en tijdig doorverwijzen binnen ons internationale netwerk van Duitse advocaten- en accountantskantoren. Ook fungeren wij door onze kennis van taal-, cultuur- en rechtsverschillen veelal als een aanspreekpartner voor de Duitse adviseur.

Voor Duitse bedrijven

Daarnaast biedt de German Desk ondersteuning aan Duitse en Duitstalige bedrijven die zaken (gaan) doen in Nederland. De medewerkers van de German Desk zijn allen volledig tweetalig en spreken vloeiend Nederlands en Duits. Taalproblemen zijn dan ook geen issue. Vertalingen kunnen in-house worden opgesteld. Wij hebben jarenlange ervaring met het Duitse zakenleven, de cultuur en de rechtsverschillen.

Wat kunnen wij u bieden?

Bij ons kunt u onder meer terecht voor vragen over:

  • werknemers;
  • koopovereenkomsten met buitenlandse partijen;
  • internationale fusies en bedrijfsovernames;
  • agentuur-, distributie- en franchiseovereenkomsten;
  • huurovereenkomsten;
  • bestuursrechtelijke kwesties;
  • merken, octrooien, cloud computing, privacy en andere ICT aspecten;
  • geschillen met Duitse en Duitstalige partijen;
  • het vertalen van juridische documenten in het Duits.

Het German Desk team begeleidt en ondersteunt u graag bij al uw vragen, geschillen en uitdagingen.

Lidmaatschappen

Wij zijn lid van de volgende Duits-Nederlandse organisaties:

Diro Diro Business
DIRO, een internationaal samenwerkingsverband van advocaten- en notariskantoren in diverse Europese landen.

DNHK De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

D-NL Business House D-NL Business House

Uitnodiging webinar D-NL Business House op 12 november 2020

De coronapandemie toont met name aan dat de samenwerking met de buurlanden in Europa zeer belangrijk is. Waarom zou je naar China kijken als Duitse en Nederlandse bedrijven uitstekende innovatieve producten en diensten aanbieden? Waarom exporteren overzee als er miljoenen afnemers wonen in het Duits-Nederlandse grensgebied? Natuurlijk maakt corona de grensoverschrijdende samenwerking niet eenvoudiger, ook niet binnen Europa. Deskundigen van het Duits-Nederlandse Business-House willen u laten zien hoe het toch kan lukken. Voor meer informatie en aanmelden klikt u hier.

In de media

Kontaktpersoon

Petra Stickel

Meer informatie

Onze Duitstalige website