Trots op Nienke!

De KienhuisHoving Foundation bestaat inmiddels 4 jaar. En daar zijn wij apetrots op! Ons belangrijkste project is ‘Recht op het beste’. Het doel hiervan is om kinderen in Twente, die om welke reden dan ook niet alles tot hun beschikking hebben, maar wel de motivatie hebben om met een steuntje in de rug hun talenten en mogelijkheden volledig te ontwikkelen. Hopelijk geeft het hen zelfvertrouwen en de wil om iets te bereiken. Zoals Nienke.

Het begin

Ik weet het nog goed. Eind 2014 mailde een meisje van 14 jaar dat ze graag ‘Recht op het beste’ wilde en zich aanmeldde voor een coach van de KienhuisHoving Foundation. Letterlijk mailde ze:

Ik zou graag voor dit project in aanmerking willen komen omdat het soms lastig voor mij is om met alles mee te doen. Mijn vader heeft een klein bedrijfje als grafisch vormgever en mijn moeder werkt een aantal uren in een verzorgingstehuis. Om hun te helpen heb ik in het weekend een bijbaantje als keukenhulp in een restaurant zodat ik zelf mijn zakgeld bij elkaar verdien.
Ik denk dat er ook voordelen in de toekomst zijn als ik een coach krijg. Ik ga waarschijnlijk een Economie en Maatschappij profiel kiezen. Ik wil ook zoveel mogelijk talen leren
.
Graag zou ik over mijn email een gesprek met u willen hebben. Zou dit mogelijk zijn?

Natuurlijk was dat mogelijk. Nienke was het eerste kind waar we mee in gesprek gingen, samen met haar ouders, die volledig achter haar stonden. En ik mocht coach zijn van dit lieve, doch ietwat verlegen ‘dorpse’ meisje. Het werd het begin van prachtige reis samen, die nog voortduurt.

Contact

Eens in de twee of drie maanden spreken we met elkaar af. In het begin was het nog wat onwennig, maar al snel was er de klik en kletste Nienke honderduit over school, vriendinnen, uitgaan, haar ouders en zus. Ze vertelde dat ze iedere dag 1,5 uur moest fietsen naar school. Respect! Maar ook over haar bijbaantjes, waar ze niet altijd goed uit de verf kwam. En de beperkte financiële middelen thuis, zodat een excursie naar Trier of Rome niet vanzelfsprekend waren. Gelukkig hebben wij de excursies voor haar mogelijk mogen maken, net als het volgen van Cambridge-Engels. School ging als een speer! In talen is ze goed, en met een beetje huiswerkbegeleiding voor economie haalde ze daar ook weer goede cijfers voor.
Oh ja, naast school, werken, vriendinnen en veel fietsen, sport ze ook nog. En nooit klagen! Nooit!

En nu

Nu, 4 jaar later, heeft Nienke examen gymnasium gedaan en is uiteraard GESLAAGD! Wat ben ik waanzinnig trots op haar. En wat een voorrecht om haar coach te mogen zijn.

Na de zomer gaat ze studeren in Leiden, rechtsgeleerdheid en bedrijfswetenschappen. Hoe gaaf is dat! Ook tijdens haar studie blijven we in contact. We zullen elkaar vast iets minder vaak zien, maar What’s app is gewillig. Of ze advocaat wil worden weet ze nog niet zeker. Maar als ze dat wil, dan hoop ik dat wij collega’s worden. Nienke, you go girl!