KienhuisHoving-Academy KienhuisHoving-Academy
Website
KienhuisHoving-Academy

Blogs


Weens Koopverdrag (CISG): Verjaring

6 april 2018 16:33 door Kristina Adam
Wanneer verjaren vorderingen van bijvoorbeeld de koper op de verkoper tot vergoeding van schade onder het Weens Koopverdrag (UN Convention on Contracts for the International Sale of Goods, CISG)?

Wetswijziging in Duitsland per 1 januari 2018: ondernemers opgelet

1 maart 2018 11:09 door Charlotte Solms
Na een vermoeiende dag verheugt u zich op een schuimend warm bad in uw splinternieuwe badkuip. Maar de vreugde blijkt van korte duur te zijn. Na de inbouw van alle leidingen en badkamertegels ontdekt u dat de badkuip gebrekkig is. De demontagekosten zijn hoog, want alle tegels zullen van de muur gehaald moeten worden. Wie moet deze kosten dragen?

Weens Koopverdrag: de onderzoeksplicht en de klachtplicht

26 februari 2018 17:21 door Kristina Adam
Onder het Weens Koopverdrag (UN Convention on Contracts for the International Sales of Goods, CISG) dient de koper het gekochte te keuren en bij de verkoper over gebreken te klagen. Wat zijn de gevolgen als de koper dat niet doet? En wat houdt de onderzoeksplicht precies in?

Bankbeslag over de grens? Vanaf januari 2017 mogelijk!

27 december 2016 10:03 door Kristina Adam
In mijn grensoverschrijdende Duits-Nederlandse praktijk word ik vaak gevraagd of ik niet conservatoir beslag zou kunnen leggen op bankrekeningen van een schuldenaar in Duitsland. Mijn antwoord is dan altijd: “Helaas, nee dat kan niet”. Vanaf januari 2017 zal mijn antwoord zijn: “Ja zeker!”.