KienhuisHoving-Academy KienhuisHoving-Academy
Website
KienhuisHoving-Academy

Blogs


Schorsing en stuiting van ladingclaims onder CMR: de Hoge Raad heeft gesproken

3 februari 2014 09:16 door Jurgen Kappert
Hoe sterk een zaak op papier ook is, wie te laat bij de rechter is, vist achter het net. In het vervoerrecht dient men al helemaal beducht te zijn op dit risico, vanwege de korte verjaringstermijnen en het feit dat er vaak meerdere regelingen toepasselijk zijn (of lijken). De verjaring is een complex schaakspel dat niet zelden onder grote tijdsdruk gespeeld moet worden. De Hoge Raad komt ons een stuk tegemoet en heeft recent zijn licht doen schijnen over een deel van de spelregels.

Vertraagde pepernoten - logistieke problemen voor de Goedheiligman

18 november 2013 10:18 door Jurgen Kappert
De Goedheiligman is weer in het land. Traditiegetrouw zorgt dit voor de nodige logistieke problemen. Ook dit jaar was het raak: de staf van Sinterklaas zat vast in een schoorsteen en de Pakjesboot voer de verkeerde kant op. Gelukkig kwam alles net op tijd weer goed. Sinterklaas en Zwarte Piet maken zich grote zorgen over de eventuele gevolgen van een logistieke misser. Zij vroegen mij om hier eens aandacht te besteden.

Klapperende kleppen - over de verantwoordelijkheid voor laden en lossen

12 september 2013 12:15 door Jurgen Kappert
De verantwoordelijkheid voor laden en lossen leidt met enige regelmaat tot geschillen tussen vervoerder en zijn opdrachtgever. Zo ook in een recent arrest van het hof Leeuwarden. Tijdens het vervoer van een combine waaide een klep bovenop de cabine open en klapte tegen een viaduct. Wie is er aansprakelijk voor de schade?