KienhuisHoving-Academy KienhuisHoving-Academy
Website
KienhuisHoving-Academy

Blogs


Bankbeslag over de grens? Vanaf januari 2017 mogelijk!

27 december 2016 10:03 door Kristina Adam
In mijn grensoverschrijdende Duits-Nederlandse praktijk word ik vaak gevraagd of ik niet conservatoir beslag zou kunnen leggen op bankrekeningen van een schuldenaar in Duitsland. Mijn antwoord is dan altijd: “Helaas, nee dat kan niet”. Vanaf januari 2017 zal mijn antwoord zijn: “Ja zeker!”.

Weens Koopverdrag (CISG): vraag en antwoord

26 februari 2015 15:45 door Kristina Adam
Het Weens Koopverdrag (UN Convention on the International Sales of Goods; CISG) blijft in de praktijk een lastig onderwerp. In veel contracten wordt de toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag uitgesloten omdat de contractanten niet bekend zijn met de inhoud van het Weens Koopverdrag. In dit artikel zullen enkele veel voorkomende vragen over het Weens Koopverdrag worden beantwoord.

Herziening EEX (Brussel I): waar moet u vanaf 10 januari 2015 op letten?

8 december 2014 17:08 door Kristina Adam
De EEX-Verordening (Verordening EU nr. 44/2001), die van toepassing is in burgerlijke en handelszaken en die onder andere de rechtelijke bevoegdheid en de tenuitvoerlegging van beslissingen in andere EU lidstaten regelt, is herzien. Vanaf 10 januari 2015 geldt de herziene EEX-Verordening (Verordening EU nr. 1215/2012; hierna: EEX-Verordening II). Wat verandert er en waar moet u op bedacht zijn?

Algemene voorwaarden onder het Weens Koopverdrag (Deel 2)

3 november 2014 14:42 door Kristina Adam
In de laatste tijd is er een aantal uitspraken over het Weens Koopverdrag (UN Convention for the international sale of goods, CISG) gewezen die ik u niet wil onthouden. Deze uitspraken zien op de toepasselijkheid van algemene voorwaarden onder het Weens Koopverdrag.