KienhuisHoving-Academy KienhuisHoving-Academy
Website
KienhuisHoving-Academy

Blogs


Herstelkader Rentederivaten en verrekening door de bank

22 februari 2018 13:19 door Diana Gunckel
Wij hebben u in eerdere blogs bijgepraat over de totstandkoming en de inhoud van het Herstelkader Rentederivaten dat in december 2016 is vastgesteld. Nu de banken bezig zijn met de uitvoering van het Herstelkader, komen in de praktijk regelmatig vragen op over de uitleg van het Herstelkader.

Belegt u ook in cryptomunten? Peildatum is 1 januari voor de aangifte inkomstenbelasting

29 december 2017 13:47 door Nelleke Jans
Volgt u de cryptocurrencygekte ook met nieuwsgierigheid? Of misschien bent u al verder dan dat, en heeft u besloten om de eindejaarsbonus aan een cryptomunt te besteden. De verwachting is immers dat cryptomunten alleen maar meer waard gaan worden. Realiseert u zich dan wel dat de cryptomunt kwalificeert als vermogen (box 3), en dus moet worden aangegeven bij de Belastingdienst!

Update rentederivaten II: Voorschot bij vertraging

20 december 2017 11:18 door Nelleke Jans
In dit blog brengen we u op de hoogte van de voortgang van de herbeoordelingen van rentederivaten uit hoofde van het uniform herstelkader rentederivaten MKB (‘Herstelkader’). De banken hebben bij de uitvoering van het Herstelkader vertraging opgelopen. Klanten die als gevolg van de vertraging nog geen aanbod hebben gekregen van de bank, ontvangen een voorschot.

Herbeoordeling Rentederivaten 2.0: doen de banken het nu goed?

6 juli 2017 12:19 door Jennifer Rozeboom
Op 19 december 2016 heeft de Derivatencommissie het Uniforme Herstelkader Rentederivaten MKB (Herstelkader) definitief vastgesteld. Wij hebben u hierover in eerdere blogs al bijgepraat. De banken zijn nu bezig met de herbeoordeling van rentederivaten. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een voortgangsrapportage van deze herbeoordeling opgesteld en deze op 29 juni 2017 gepubliceerd. Verloopt de herbeoordeling naar tevredenheid van de AFM?