KienhuisHoving-Academy KienhuisHoving-Academy
Website
KienhuisHoving-Academy

Blogs


Belegt u ook in cryptomunten? Peildatum is 1 januari voor de aangifte inkomstenbelasting

29 december 2017 13:47 door Nelleke Jans
Volgt u de cryptocurrencygekte ook met nieuwsgierigheid? Of misschien bent u al verder dan dat, en heeft u besloten om de eindejaarsbonus aan een cryptomunt te besteden. De verwachting is immers dat cryptomunten alleen maar meer waard gaan worden. Realiseert u zich dan wel dat de cryptomunt kwalificeert als vermogen (box 3), en dus moet worden aangegeven bij de Belastingdienst!

Update rentederivaten II: Voorschot bij vertraging

20 december 2017 11:18 door Nelleke Jans
In dit blog brengen we u op de hoogte van de voortgang van de herbeoordelingen van rentederivaten uit hoofde van het uniform herstelkader rentederivaten MKB (‘Herstelkader’). De banken hebben bij de uitvoering van het Herstelkader vertraging opgelopen. Klanten die als gevolg van de vertraging nog geen aanbod hebben gekregen van de bank, ontvangen een voorschot.

Herbeoordeling Rentederivaten 2.0: doen de banken het nu goed?

6 juli 2017 12:19 door Jennifer Rozeboom
Op 19 december 2016 heeft de Derivatencommissie het Uniforme Herstelkader Rentederivaten MKB (Herstelkader) definitief vastgesteld. Wij hebben u hierover in eerdere blogs al bijgepraat. De banken zijn nu bezig met de herbeoordeling van rentederivaten. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een voortgangsrapportage van deze herbeoordeling opgesteld en deze op 29 juni 2017 gepubliceerd. Verloopt de herbeoordeling naar tevredenheid van de AFM?

Al is de leugen nog zo snel, de AFM achterhaalt ‘m wel

18 mei 2017 12:51 door Diana Gunckel
Alternatieve financiering is in de dagelijkse praktijk van een onderneming steeds meer een realiteit. Bij die alternatieve financieringen speelt de Wet op het financieel toezicht (Wft) een grote rol. Deze wet bevat namelijk een aantal kernbepalingen, die de structuur van een alternatieve financiering richting geeft, of in ieder geval zou moeten geven. De Wft wordt echter vaak over het hoofd gezien, of er wordt (te) gemakkelijk overheen gestapt. En dat is niet zonder consequenties.