KienhuisHoving-Academy KienhuisHoving-Academy
Website
KienhuisHoving-Academy

Blogs


Weens Koopverdrag (CISG): Verjaring

6 april 2018 16:33 door Kristina Adam
Wanneer verjaren vorderingen van bijvoorbeeld de koper op de verkoper tot vergoeding van schade onder het Weens Koopverdrag (UN Convention on Contracts for the International Sale of Goods, CISG)?

Weens Koopverdrag: de onderzoeksplicht en de klachtplicht

26 februari 2018 17:21 door Kristina Adam
Onder het Weens Koopverdrag (UN Convention on Contracts for the International Sales of Goods, CISG) dient de koper het gekochte te keuren en bij de verkoper over gebreken te klagen. Wat zijn de gevolgen als de koper dat niet doet? En wat houdt de onderzoeksplicht precies in?

Bankbeslag over de grens? Vanaf januari 2017 mogelijk!

27 december 2016 10:03 door Kristina Adam
In mijn grensoverschrijdende Duits-Nederlandse praktijk word ik vaak gevraagd of ik niet conservatoir beslag zou kunnen leggen op bankrekeningen van een schuldenaar in Duitsland. Mijn antwoord is dan altijd: “Helaas, nee dat kan niet”. Vanaf januari 2017 zal mijn antwoord zijn: “Ja zeker!”.

Netherlands Commercial Court (NCC) uitgesteld

8 december 2016 15:12 door Joost van Ruiven
Helaas is het niet gelukt om de Netherlands Commercial Court (NCC) per 1 januari 2017 te realiseren. Met de NCC wordt bedoeld om een speciale voorziening bij de Rechtbank en het Hof Amsterdam te creëren, waarmee grote handelsconflicten in de Engelse taal worden afgedaan. Het gaat daarbij om zowel nationale conflicten (geschillen tussen Nederlandse handelspartijen) als internationale conflicten (geschillen waarbij tenminste 1 buitenlandse partij betrokken is).