24 januari 2023 10:10
door Matthijs van Rozen
Aandelen in een B.V. moeten worden volgestort. Dit wordt soms vergeten. Niet-volgestorte aandelen kunnen leiden tot diverse beperkingen bij overdracht, inkoop en uitkeringen. Daarnaast kunnen er ook fiscale complicaties zijn.
Lees verder
20 januari 2023 16:18
door Pascalle van Wingerden
De termen testament en levenstestament lijken erg veel op elkaar, maar toch zijn het twee verschillende akten. In deze blog licht ik deze verschillen toe.
Lees verder
19 januari 2023 13:49
door Astrid Kiewiet
Onder andere verpleegkundig specialisten en physician assistants hebben sinds enkele jaren de (wettelijke) bevoegdheid om zelfstandig bepaalde voorbehouden handelingen te indiceren en te verrichten. Deze bevoegdheid maakt het herschikken van taken tussen artsen, verpleegkundig specialisten, physician assistants en andere zorgverleners mogelijk. Dit wordt ook wel taakherschikking genoemd.
Lees verder
19 januari 2023 11:21
door Anna Tenhagen
Volledig digitaal vergaderen is voor Nederlandse rechtspersonen in beginsel niet mogelijk: erg onpraktisch zoals bleek in tijden van COVID-19. De wetgever lijkt hier nu toch verandering in te willen brengen. In dit blog wordt het wetsvoorstel ‘Wet digitale algemene vergadering’ besproken.
Lees verder
16 januari 2023 09:03
door Pieter Schut
In een appartementencomplex doet zich een vraag over verhuur van een appartement voor. Volgens het splitsingsreglement is voor verhuur de schriftelijke toestemming van het bestuur van de Vereniging van Eigenaars (VvE) vereist. Dit bestuur heeft toestemming geweigerd met als reden dat sinds een aantal jaren de meeste VvE-leden geen enkele verhuur wensen.
Het gaat in casu ook om ‘beleid’ naast de concrete vraag voor verhuur.
Lees verder
10 januari 2023 16:09
door Pascalle van Wingerden
Mag je automatisch in de gemeenschappelijke woning blijven wonen na overlijden van je partner?
Lees verder