KienhuisHoving-Academy KienhuisHoving-Academy
Website
KienhuisHoving-Academy

Blogs


Pandrecht op assurantieportefeuille, of toch niet?

10 januari 2020 11:41 door Jeroen Gerritsma
Op 6 december jl. heeft de Hoge Raad antwoord gegeven op de vraag of een pandrecht kan worden gevestigd op een assurantieportefeuille (ECLI:NL:HR:2019:1909). Volgens de Hoge Raad is de assurantieportefeuille geen goed in de zin van artikel 3:1 van het Burgerlijk Wetboek en derhalve niet vatbaar voor verpanding.

VSO met een zorgverlener sluiten: hoe zit het ook alweer?

16 december 2019 15:23 door Astrid Kiewiet
Een vaststellingsovereenkomst (vso) wordt vaak gesloten om een onzekere gebeurtenis of bepaald geschil definitief af te handelen. Om er voor te zorgen dat de werknemer na het einde van het dienstverband een WW-uitkering krijgt, komt in de vso vaak een neutrale, objectieve reden voor het ontslag voor. In de praktijk kan er echter een andere reden aan de orde zijn, bijv. grensoverschrijdend gedrag. In dat geval kunnen een aantal gebruikelijke bepalingen niet zonder risico’s opgenomen worden.

Boete voor verhuur van woning aan toeristen

12 december 2019 12:06 door Erik Averdijk
Op 11 december 2019 deed de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een uitspraak over een boete die was opgelegd door burgemeester en wethouders van Amsterdam wegens overtreding van de Huisvestingswet (Hvw). Deze uitspraak is interessant omdat ook de Huisvestingswet een geschikt middel biedt in de strijd tegen verhuur van woningen aan toeristen.
Share on