Podcast: Ontslag op staande voet: hoe snel moet je zijn?

Podcast: Ontslag op staande voet: hoe snel moet je zijn?

2 augustus 2021 - In deze derde aflevering in de serie over het ontslag op staande voet vertellen Vincent de Groot en Tom Profijt je over de 'onverwijldheidseis'. Hoe snel moet je als werkgever handelen als je weet dat je een werknemer een ontslag op staande voet wilt geven?

Wat houdt de 'onverwijldheidseis' in? Hoe snel moet je als werkgever handelen als je weet dat je een werknemer een ontslag op staande voet wilt geven? Wat is eigenlijk het moment waarop je dat 'weet'? Mag je onderzoek doen naar het handelen of het gedrag van de werknemer, voordat je overgaat tot het geven van een ontslag op staande voet? Hoe lang mag dat onderzoek dan duren? En hoe zit dat met het nemen van tijd voor juridisch advies? Onder andere deze vragen komen aan bod in deze aflevering. Vincent de Groot en Tom Profijt vertellen je alles over de 'onverwijldheidseis'. 

Een keertje niet vanuit het pand van Kienhuis Hoving, maar vanaf de eettafel bij Tom thuis. Uiteraard mét de welbekende huiselijke onderbrekingen...

Vincent en Tom nemen je mee door de onverwijldheid aan de hand van twee uitspraken. De fijnproevers kunnen ze hier nalezen:

  1. Rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem 13 april 2021, ECLI:NL:RBNHO:2021:4179.
  2. Rechtbank Rotterdam 7 mei 2021, ECLI:NL:RBROT:2021:4238.