Podcast:

Podcast: "Je bekijkt het maar!"; een opzegging van de werknemer of niet?

16 augustus 2021 - De podcast gaat over de vraag wanneer uitlatingen van een werknemer als een opzegging van de arbeidsovereenkomst mogen worden beschouwd. Imke Lintsen en Tom Profijt leggen uit.

In deze podcast spreken Imke Lintsen en Tom Profijt over de opzegging van een arbeidsovereenkomst door een werknemer. Mag de werkgever uitlatingen van een werknemer als: "Je bekijkt het maar!", "Ik pak mijn zooitje en kom nooit meer terug!" of "Ik zeg hierbij mijn arbeidsovereenkomst op." als een opzegging van de arbeidsovereenkomst door de werknemer beschouwen? Met andere woorden: eindigt de arbeidsovereenkomst van een werknemer door dat soort uitlatingen? Je zal als luisteraar merken dat een 'opzegging' door de werknemer soms niet is wat het lijkt... Althans, volgens de rechter.

Tijdens de podcast wordt er weer een recente uitspraak behandeld. Dit keer is dat een uitspraak van de rechtbank Noord Holland. De vindplaats van deze uitspraak is: ECLI:NL:RBNHO:2021:6179. Voor de échte fijnproevers hierbij ook nog de link naar het arrest van de Hoge Raad dat tijdens de podcast aan de orde komt: ECLI:NL:PHR:1986:AC2628.