Podcast: De notaris weet hoe het moet: de verschillende manieren van overdracht van vastgoed

Podcast: De notaris weet hoe het moet: de verschillende manieren van overdracht van vastgoed

14 februari 2022 - Veel mensen kennen de overdracht van vastgoed op een manier die zeer gebruikelijk is: een pand wordt overgedragen van de één naar de ander. Er wordt een koopovereenkomst gesloten en bij de notaris wordt de leveringsakte getekend. Het onderwerp van deze transactie? Het pand, ofwel de stenen.

Daarnaast bestaat echter nog een andere manier om vastgoed over te dragen: de zogenoemde indirecte vastgoedtransactie. Indirecte vastgoedtransacties zijn complex, maar worden in toenemende mate gebruikt. Het grote verschil met de directe vastgoedtransactie is het onderwerp van de transactie. Bij de indirecte vastgoedtransactie wordt niet het pand geleverd, maar worden de aandelen van het bedrijf dat eigenaar is van het pand geleverd.

In deze podcast zetten Julia van Iersel en Anna Tenhagen deze manieren van de overdracht van vastgoed uiteen en nemen je mee aan de hand van voorbeelden. Tevens worden de verschillende aandachtspunten van beide transacties uitgelicht. Wil jij hierover meer te weten komen? Luister dan naar deze podcast in de serie ‘Over recht gesproken’.