Podcast: #COVID-19: alle werknemers verplicht langs de prikpost?

Podcast: #COVID-19: alle werknemers verplicht langs de prikpost?

8 februari 2021 - Er wordt druk gevaccineerd tegen COVID-19. Met horten en stoten worden steeds meer mensen ingeënt. Het vaccineren is onderdeel van de 'exit-strategie'; de strategie om uit de lockdown te komen.

                            

Er wordt druk gevaccineerd tegen COVID-19. Met horten en stoten worden steeds meer mensen ingeënt. Het vaccineren is onderdeel van de 'exit-strategie'; de strategie om uit de lockdown te komen. 

Ondertussen sta je als ondernemer te trappelen om eindelijk weer 'normaal' aan de slag te kunnen. Daarbij zou je ook graag weer onverkort beroep doen op je werknemers. Een vaccinatie kan daarbij uitkomst bieden. Maar wat als een werknemer zich niet wil laten vaccineren? Kan je de werknemer daartoe verplichten? Wat zijn struikelblokken? Zijn er meer mogelijkheden om COVID-19 binnen de onderneming te weren, dan een verplichte vaccinatie? 

In deze aflevering worden deze (en andere) vragen beantwoord. In gesprek zijn twee arbeidsrecht advocaten (Berdine van Eerden en Imke Lintsen), een advocaat gezondheidsrecht (Yvonne Nijhuis) en een advocaat privacyrecht (Ramon Steenbergen). Vanuit al deze invalshoeken wordt het onderwerp vaccinatieplicht besproken.