Podcast: Blockchain unchained: praktische toepassingen

Podcast: Blockchain unchained: praktische toepassingen

28 januari 2021 - In deze speciale aflevering wordt Dr. ing. Jan Veuger MRE FRICS geïnterviewd door Nelleke Jans. Yes! Onze eerste 'externe deelnemer' ?? En wat voor één! Jan Veuger is als lector Blockchain verbonden aan Hogeschool Saxion.

Blockchain is hot. Blockchain wordt beschouwd als veilig en fraudebestendig, en de technologische mogelijkheden lijken eindeloos. Hetzelfde geldt voor de juridische uitdagingen waarmee bedrijven zich al geconfronteerd zien. De mogelijke toepassingen van blockchain worden op dit moment uitvoerig onderzocht door diverse instanties. Onder andere banken, verzekeraars, pensioenfondsen, farmaceutische bedrijven en de overheid experimenteren met de mogelijkheden van deze technologie.

In deze speciale aflevering wordt Dr. ing. Jan Veuger MRE FRICS geïnterviewd door Nelleke Jans. Yes! Onze eerste 'externe deelnemer' ?? En wat voor één! Jan Veuger is als lector Blockchain verbonden aan Hogeschool Saxion. Jan weet alles van blockchain. Hij doet vanuit zijn lectoraat onderzoek naar de mogelijke toepassingen van blockchain en de impact daarvan op organisaties.  Nelleke Jans is advocaat bij KienhuisHoving. Zij houdt zich onder andere bezig met de juridische aspecten van blockchain.

In het interview wordt aandacht besteed aan de vraag wat blockchain nu eigenlijk is, en welke denkbare (en al bruikbare) toepassingen er zijn in de praktijk.

Deze Podcast is opgenomen ter ere van de 'Saxion Blockchain Week', die plaatsvindt van maandag 1 februari tot en met vrijdag 5 februari 2021. Je kunt er nog bij zijn. Uiteraard is het event volledig digitaal. Je vindt hier meer informatie over de gehele week. Aanmelden is vrijblijvend en gratis! Voor de KienhuisHoving Legal Day op maandag 1 feruari 2021 kun je je hier aanmelden.