Podcast: Algemene voorwaarden: kleine lettertjes van groot belang

Podcast: Algemene voorwaarden: kleine lettertjes van groot belang

25 januari 2021 - In deze Podcast bespreken advocaten Ramon Steenbergen en Tom Pool een voor iedere ondernemer relevant onderwerp: algemene voorwaarden. Wat zet je erin? Hoe gebruik je ze met succes?

In deze Podcast bespreken advocaten Ramon Steenbergen en Tom Pool een voor iedere ondernemer relevant onderwerp: algemene voorwaarden. Wat zet je erin? Hoe gebruik je ze met succes? Wat te doen als je contractspartij juist zijn/haar algemene voorwaarden wil gebruiken, in plaats van die van jou? Ramon en Tom vertellen je hier in deze Podcast alles over. En zoals altijd in onze Podcastserie: lekker laagdrempelig.

Wil je naar aanleiding van deze Podcast meer informatie over algemene voorwaarden? Schrijf je dan in voor de masterclass 'Totstandkoming en beëindiging van contracten'. Deze vindt op 23 maart 2021 plaats. Schrijf je in via de website van de KienhuisHoving Academy.

Podcastnotes

  • Het stappenplan voor het gebruiken van algemene voorwaarden bestaat uit:

1) Van toepassing verklaren;

2) Terhandstelling / informatieplicht;

3) De inhoud van de algemene voorwaarden.

Het stappenplan is nader uitgewerkt in de bijdrage van John van Schendel van 10 april 2018, welke hier te vinden is. 

  • In de podcast wordt de volgende uitspraak over het gebruiken van algemene voorwaarden besproken: Rechtbank Noord-Holland 6 maart 2019, ECLI:NL:RBNHO:2019:1501