Podcast 60: Slapende dienstverbanden; the final act?

Podcast 60: Slapende dienstverbanden; the final act?

11 januari 2023 - Slapende dienstverbanden. Het thema leek toch echt afgehandeld na de invoering van de compensatieregeling en de uitspraak van de Hoge Raad in 2019. Niets bleek minder waar.

Slapende dienstverbanden. Het thema leek toch echt afgehandeld na de invoering van de compensatieregeling en de uitspraak van de Hoge Raad in 2019. Niets bleek minder waar, er waren toch nog een aantal zaken onduidelijk met als gevolg dat er kort na de uitspraak van de Hoge Raad maar liefst twee procedures over dit onderwerp zijn gevoerd tot aan de Hoge Raad.
De vragen die centraal stonden: vanaf welke datum geldt de verplichting van de werkgever om aan een verzoek tot beëindiging mee te werken en geldt de verplichting ook voor (semi-)diepslapers. Dat zijn simpel gezegd: werknemers wiens dienstverband slapend is geworden op een moment dat de transitievergoeding nog helemaal niet bestond. De Hoge Raad heeft in beide zaken geoordeeld in november 2021 (zie hier en hier) en in deze podcast leggen Erik Hollander en Vincent de Groot uit hoe de Hoge Raad deze vragen heeft beantwoord.