Podcast 48: Besturen onderneming en eigen belangen; hoe ga je daarmee om?

Podcast 48: Besturen onderneming en eigen belangen; hoe ga je daarmee om?

20 juni 2022 - In deze podcast leggen Matthijs van Rozen en Anna Tenhagen uit wat het tegenstrijdig belang inhoudt, hoe er gehandeld moet te worden en wat de risico’s zijn! Na het luisteren van deze aflevering ben je weer helemaal bij.

Iedere bestuurder van een rechtspersoon kan ermee te maken krijgen: het tegenstrijdig belang. Oftewel: je wilt als bestuurder voor de onderneming een besluit nemen waarbij je zelf ook een belang hebt. Als dan de juiste procedures niet worden gevolgd, kan dit voor problemen bij besluitvorming zorgen. Daarom is het belangrijk dat je als bestuurder weet wat je moet doen. 

Moet je het tegenstrijdig belang gewoonweg zien te vermijden of zijn er andere oplossingen denkbaar? Het onderwerp is minder  beladen dan het woord tegenstrijdig doet vermoeden. 

In deze podcast leggen Matthijs van Rozen en Anna Tenhagen uit wat het tegenstrijdig belang inhoudt, hoe er gehandeld moet te worden en wat de risico’s zijn! Na het luisteren van deze aflevering ben je weer helemaal bij.