KienhuisHoving-Academy KienhuisHoving-Academy
Website
KienhuisHoving-Academy

Ondernemingsrecht - Recente zaken

De praktijkgroep Ondernemingsrecht van KienhuisHoving heeft recent onder meer bij de volgende overnames geadviseerd:
 • KienhuisHoving (Frank Röben) is betrokken geweest bij de oprichting van Stichting Vitaal Twente.

 • Brouwmarkt BV te Almere, de grootste Brouwwinkel van Europa, is overgenomen door een investeringsmaatschappij en een werknemer van Brouwmarkt. Matthijs van Rozen en Frank Röben hebben partijen als notaris geadviseerd. 
  Brouwmarkt

 • SoundEnergy BV te Enschede, een bedrijf dat een techniek ontwikkelt om gebouwen te koelen via geluidsgolven, heeft een investering ontvangen van € 1M van Innovatiefonds Twente BV en de Amerikaanse investeerder Cottonwood. KienhuisHoving (Lisette Hesselink, Corianne Netze, Tijs Weustenraad, Christian Huiskes, Jacobine Tinselboer en Frank Röben) heeft SoundEnergy BV bijgestaan

 • Frank Röben en Diana Gunckel hebben de oprichting en inrichting van het Dutch Student Investment Fund (“DSIF”) begeleid. DSIF is het eerste investeringsfonds in Nederland dat wordt gerund door studenten van diverse onderwijsinstellingen. De oprichting vond op 7 april 2016 plaats.

DSIF

 • KienhuisHoving (Adriaan de Buck, Mark Huizenga, Frank Röben en Martijn Kortier) heeft Clear Flight Solutions geassisteerd bij een investering door het Amerikaanse investeringsfonds Cottonwood Euro Technology Fund. Clear Flight Solutions maakt drones in de vorm van Robotvogels voor de luchtvaartindustrie, agrarische sector en afvalwerkingsbedrijven.

 •  KienhuisHoving (Adriaan de Buck, Mark Huizenga, Edwin Schotanus) heeft Thales geassisteerd bij de verkoop van haar printplatendivisie aan het Amerikaanse Benchmark Electronics middels een activa-passiva transactie.

 • KienhuisHoving (Adriaan de Buck, Mark Huizenga, Frank Röben) heeft R Systems Limited International (India) bijgestaan bij de verkoop van haar call centers in Nederland en Frankrijk middels een aandelentransactie.

 • KienhuisHoving (Adriaan de Buck, Jacobine Tinselboer) heeft de Regio Twente geadviseerd bij het juridisch structureren van een investeringsfonds in vorm van een commanditaire vennootschap (limited partnership) met onder meer het Cottonwood Technology Fund (New Mexico, USA).  
 • KienhuisHoving (Mark Huizenga, Christian Huiskes) heeft Rood Wit Blauw Holding geassisteerd bij de verkoop van haar deelneming in CeraMac Services aan PWN Technologies. CeraMac Services is onder meer actief op het gebied van waterzuiveringtechnologie.

 • KienhuisHoving (Jacobine Tinselboer, Frank Röben) heeft FC Twente en Eye of the Hurricane geassisteerd bij de realisatie van een joint venture genaamd Twente Music Exploitatie B.V. (TME). TME heeft ten doel het organiseren van concerten en muziekfestivals in en rondom het stadion van FC Twente.

 • KienhuisHoving (Christian Huiskes, Karlijn Vreemann) heeft de aandeelhouders van Vertomagis geassisteerd bij de verkoop van Biedmeer aan de CCV Group. Biedmeer is een specialist op het gebied van totaal-oplossingen in webwinkelsoftware.
 • KienhuisHoving (Karlijn Vreemann, Christian Huiskes) heeft Kamero geassisteerd bij de verkoop van Dutch Company en Twente Foods aan Bieze Food Group. Beide ondernemingen zijn als internationale handelskantoren actief op de markt voor geconditioneerde verse zuivelproducten, distribueren voor industriële verwerkers en vermarkten zuivelproducten ten behoeve van de grootverbruikersmarkt.

 • KienhuisHoving (Adriaan de Buck, Frank Rӧben) heeft investeringsmaatschappij Wellinq Holding geassisteerd bij de acquisitie van Blue Medical Services (BMS) te Helmond. BMS fabriceert geavanceerde catheters die gebruikt worden door hart- en vaatchirugen.
 • KienhuisHoving (Rianne Hottinga, Adriaan de Buck) heeft Grolsche Bierbrouwerij Nederland geassisteerd bij de verkoop van haar deelneming Mouterij Kloosterzande (Zeeland) door middel van een management buy out. Mouterij Kloosterzande produceert mout voor onder meer (speciaal)bieren en bakkerijgrondstoffen.
 • KienhuisHoving (Mark Huizenga, Frank Rӧben, Madlyn Hoek, Adriaan de Buck) heeft Nijhuis Water Technology geassisteerd bij de acquisitie van Excellent Ozone Solutions (EOS), gevestigd te Eerbeek. EOS ontwikkelt hoogwaardige oplossingen voor geuremissiebestrijding en koelwaterbehandeling middels toepassing van ozontechnologie.
 • KienhuisHoving (Adriaan de Buck, Rob Mollema) heeft NON Holding geassisteerd bij de verkoop van Food Technology Noord-Oost Nederland (FTNON), gevestigd te Almelo, aan de participatiemaatschappij Active Capital Company. FTNON produceert geavanceerde machines voor de verwerking van voedingsmiddelen zoals salade, groente en fruit.
 • KienhuisHoving (Madlyn Hoek, Adriaan de Buck, Mark Huizenga) heeft het management van Itslearning Nederland (Enschede) geassisteerd bij de verkoop van haar minderheidsbelang aan de Noorse grootaandeelhouder. Itslearning ontwikkelt digitale leerplatformen (Software as a Service) en levert technische en didactische dienstverlening aan onderwijsinstellingen.

Specialisme Ondernemingsrecht